Kralendijk – Kolegio San Luis Bertran na Rincon i Skol Amplio Papa Cornes na Hato ta sera nan portanan durante dos dia. Motibu di esaki ta ku miembronan di personal a kontagiá ku e vírùs di corona.

Despues ku a konstatá Covid-19 serka algun dosente di Kolegio San Luis Bertran na Rincon, a resultá ku un gran parti di personal ku ta duna lès na e skol tambe mester bai den karentena. Pa e motibu aki e dosentenan no por ta físikamente presente mas den klas. Departamento di Salubridat Públiko di Entidat Públiko Boneiru a konsehá e skol pa laga e dosentenan ku no ta malu duna lès digitalmente. E skol ta sera durante dos dia pa organisá esaki.

Na Skol Amplio Papa Cornes tambe nan a konstatá Covid-19 serka algun miembro di personal. E skol aki tambe ta sera durante dos dia. Ta usa e tempu ei pa huntu ku departamento di Salubridat Públiko haña un bista eksakto di kuantu dosente mester bai den karentena òf ku por sigui duna lès normalmente na e skol.

Alumno(a)nan di e dosentenan ku a tèst positivo no tin mester di bai den karentena. Ta pidi nan mayornan pa vigilá nan salú i den kaso ku tin keho laga tèst nan yu.

E otro skolnan ta keda habrí normalmente. Baimentu di skol ta importante pa salú i desaroyo di nos muchanan. Alumno(a)nan di enseñansa básiko no tin mester di tene distansia for di otro den klas. Enseñansa por sigui normalmente.

T’asina sí ku den nivel di riesgo 5, den kua Boneiru ta awor aki, ta prohibí deporte na skol den un sala di deporte. Esaki pasobra e vírùs di corona por plama mas fásil ora di hasi deporte den un espasio será. Ta pèrmití deporte den aire liber normalmente.


Twee basisscholen sluiten voor twee dagen door besmetting personeel met coronavirus


Kralendijk – Kolegio San Luis Beltran in Rincon en Skol Amplio Papa Cornes bij Hato sluit de poorten voor twee dagen. De reden hiervan is omdat personeelsleden met het coronavirus besmet zijn geraakt.

Nadat bij enkele leraren van Kolegio San Luis Beltran in Rincon Covid-19 is vastgesteld is gebleken dat ook een groot deel van het onderwijzend personeel in quarantaine moet. Hierdoor kunnen de onderwijzers niet meer fysiek in de klas aanwezig zijn. De afdeling Publieke Gezondheid van het openbaar lichaam Bonaire adviseert de school om de onderwijzers die niet ziek zijn, digitaal les te laten geven. De school gaat twee dagen dicht om dit te organiseren.

Ook bij Skol Amplio Papa Cornes is Covid-19 vastgesteld bij enkele personeelsleden. Ook deze school gaat twee dagen dicht. Die tijd wordt gebruikt om samen met de afdeling Publieke Gezondheid in kaart te brengen hoeveel docenten in quarantaine moeten of dat de school gewoon door kan gaan met les geven.

Leerlingen van de leraren die positief zijn getest hoeven niet in quarantaine. De ouders worden gevraagd om hun gezondheid in de gaten te houden en in geval van klachten hun kind te laten testen.

De andere scholen blijven gewoon open. Schoolgaan is belangrijk voor de gezondheid en ontwikkeling van de kinderen. Leerlingen van het primair onderwijs hoeven geen afstand van elkaar te houden in de klas. Onderwijs kan gewoon doorgaan.

Wel wordt in risiconiveau 5, waar Bonaire nu in zit, het sporten op school in een gymzaal verboden. Dit omdat het Coronavirus makkelijker kan verspreiden bij sporten in een dichte ruimte. Sporten buiten is gewoon toegestaan.

Share This
error: Content is protected !!