KRALENDIJK – Fundashon Alzheimer Bonaire ta sigui ekspandé su “netwerk” pafó di Bonaire i sigur tambe na Hulanda, na bienestar di nos hende grandinan aki na Bonaire i spesífikamente pa esnan ku ta biba ku demensia. Fundashon Alzheimer Bonaire tin e ambishon pa trata pa Bonaire ta un komunidat kariñoso pa ku su grandinan. Fundashon Alzheimer Bonaire a logra haña un partner den Stichting Bretano’s Steun des Ouderdoms na Amsterdam.

Den e kuadro aki Fundashon Alzheimer Bonaire a drenta den kontakto ku sr Tjarco P. Wassink, sekretario di Stichting Bretano’s Steun des Ouderdoms. E Stichting aki a disidí pa regalá Fundashon Alzheimer Bonaire un Proyektor nobo nobo na balor di 5.553.- Euro. Ku hopi alegria i apresio Fundashon Alzheimer Bonaire ta aseptá esaki.

E “Qwiek up” proyektor ta un bon sistema pa konektá e kliente ku su famia na kas. Na kas e famia ta proyektá imagennan i e kliente ta mira e imagennan grandi riba plafònt òf muraya den su kamber i ta parse komo si fuera ta e famia mes ta einan presente na bishita serka dje. Lo no ta bai tin ningun problema tékniko pa dje manera aki e habitante por ta dushi den tur privasidat huntu ku su famia.

E proyektor ta resultá mashá bon den e temporada di e krisis di Corona aki ku e medidanan di e.o. isolashon i lo kontribuí sigur na bishitantenan di e Kasnan di Kuido. E intenshon ta pa pone e proyektor aki na disposishon di tur opvang i institutonan di kuido ku hende ku demensia na Bonaire, pero ta bai ta kordiná pa Fundashon Alzheimer Bonaire for di Kas di Kuido di Fundashon Mariadal.

E “Qwiek up” proyektor ta kontribuí tambe na emoshonnan relahá di ADL, na kalidat di bida pa habitantenan i klientenan komo ku ta bai tin tambe ménos fisofármaka nesesario. Ademas dunadónan di kuido ta bai tin mas tempu pa duna kuido durante di dia, komo ku e habitantenan ta bai ta mas trankil.

Riba e pòtrèt ta mira sr Tjarco P.Wassink di Stichting Bretano’s Steun des Ouderdoms, sr Evert L. Piar i sra Henna Winklaar, presidente i vise presidente di Fundashon Alzheimer Bonaire, na entrega di e “Qwiek up” proyektor. Direktiva di Fundashon Alzheimer Bonaire ta gradisí Stichting Bretano’s Steun des Ouderdoms kòrdialmente pa e donashon aki.


STICHTING BRENTANO’S STEUN DES OUDERDOMS HEEFT BESLOTEN FUNDASHON ALZHEIMER BONAIRE EEN SPLINTERNIEUWE PROJECTOR TE SCHENKEN TER WAARDE VAN 5.553 EURO

KRALENDIJK – Fundashon Alzheimer Bonaire is haar netwerk aan het uitbreiden buiten Bonaire en vooral ook in Nederland ten behoeve van de ouderen op Bonaire en specifiek voor de ouderen met dementie. FAB heeft de ambitie om ervoor te zorgen dat Bonaire een dementie vriendelijke samenleving wordt. FAB heeft een partner gevonden in Stichting Brentano’s Steun des Ouderdoms te Amsterdam.

In dit kader is Fundashon Alzheimer Bonaire in contact gekomen met de heer Tjarco P. Wassink, bestuurssecretaris van de Stichting Brentano’s Steun des Ouderdoms. De Stichting heeft besloten Fundashon Alzheimer Bonaire een splinternieuwe Projector te schenken ter waarde van Euro 5.553,=. Met veel blijdschap en erkentelijkheid wordt deze door Fundashon Alzheimer Bonaire in ontvangst genomen.

De projector projecteert levensgrote beelden op het plafond van de familie waardoor het lijkt als of de familie bij de bewoner op bezoek is. Alle technische drempels zijn hierbij weggenomen en op deze manier kan de bewoner in alle privacy fijn samen zijn met de familie.

De projector komt in deze tijd van de Corona crisis met de maatregelen van o.a isolatie goed van pas en zal zeker bijdragen om bezoekers van de dagopvang ook tegemoet te komen. Het is de bedoeling dat deze projector beschikbaar zal zijn voor alle dagbestedingen en zorginstellingen met mensen met dementie op Bonaire, maar wordt gecoördineerd door Fundashon Alzheimer Bonaire vanuit Kas di Kuido bij Fundashon Mariadal.

De “Qwiek up” proyector draagt bij tot ontspannen ADL belevingen en kwaliteit van leven voor bewoners en cliënten, waardoor minder psycofarmaca nodig is. Bovendien houden zorgverleners tijd over voor dagelijkse zorgmomenten, doordat de bewoners rustiger en meegaander zijn.

Op de foto dhr Tjarco P Wassink van Stichting Brentano’s, dhr Evert L. Piar en mevrouw Henna Winklaar, resp. voorzitter en vice-voorzitter van Fundashon Alzheimer Bonaire bij het overhandigen van de Qwiek up projector. Het bestuur van Fundashon Alzheimer Bonaire bedankt Stichting Brentano’s Steun des Ouderdoms hartelijk voor deze schenking.

Share This
error: Content is protected !!