Kralendijk – 16 di mart 2021 ta Dia Mundial di Trabou Sosial. Trahadónan den e área sosial dia aden i dia afó ta duna tur di nan parti pa tur siudadano por desaroyá nan mes i partisipá den nos komunidat. Hopi biaha esei ta tuma lugá lubidando riba nan otro responsabilidatnan. E trabou sosial ta un trabou di hopi dedikashon, pasenshi, komprenshon i amor pa nos próhimo.

E pandemia di Covid akí a demostrá aun mas e importansia di trabou sosial kaminda profeshonalnan ta hasi lo máksimo pa yuda esnan mas vulnerabel den nos komunidat.

P’esei awe nos ke para ketu na e dia aki i felisitá kada trahadó sosial riba nan dia. Durante e pandemia tambe a mira kon koperashon entre e área sosial i inisiativanan partikular a trese proyektonan importante pa e suidadanonan.

E tema mundial ku E Federashon Internashonal di Trahadónan sosial (Internationale Federatie van Maatschappelijk Werkers – IFSW) a skohe pa 2020 te 2030 ta: ‘Mi ta, paso nos ta. Fortalesé Solidaridat Sosial i Union Global’. Pa pone énfasis riba e tema aki Gobièrnu di Boneiru huntu ku Sentro Hubentut i Famia a organisá un mini konferensia pa su trahadónan sosial. Meta di e konferensia ta pa reflehá riba e tema i deliberá tokante e forsa i balor di e trabou sosial pa por hasi e trabou mas mihó posibel.

Relashoná ku e pandemia di COVID-19 Diputado Nina den Heyer ke enkurashá tur trahadó sosial di Boneiru pa reflehá riba nan trabou tan balioso i pensa kon huntu nos por aportá na drecha kalidat di bida di esnan mas vulnerabel den nos komunidat.

Pasa un dushi dia di trahadó sosial.


HET OLB BEDANKT MAATSCHAPPELIJK WERKERS OP HUN DAG

Kralendijk – 16 maart 2021 is het de Internationale Dag van het Maatschappelijk Werk. Medewerkers in het maatschappelijk veld geven dag in dag uit, het beste van zichzelf zodat alle inwoners zich kunnen ontwikkelen en deelnemen aan onze samenleving. Heel vaak doen ze dit terwijl ze hun andere verantwoordelijkheden vergeten. Het maatschappelijk werk is een werk van veel inzet, geduld, begrip en liefde voor onze naasten.

Deze Covid-pandemie heeft het belang van maatschappelijk werk zelfs nog meer aangetoond, waarbij professionals hun uiterste best doen om de meest kwetsbaren in onze samenleving te helpen. Daarom staan wij vandaag stil bij deze dag en feliciteren wij elke maatschappelijk werker op hun dag.

Tijdens de pandemie hebben wij ook kunnen zien hoe de samenwerking tussen het maatschappelijk veld en particuliere initiatieven belangrijke projecten voor de inwoners heeft voortgebracht.

Het internationaal thema dat de Internationale Federatie van Maatschappelijk Werkers – IFSW gekozen heeft voor 2020 tot 2030 is: ‘Ik ben, omdat wij zijn. Versterk de Sociale Solidariteit en de Mondiale Eenheid’.

Om de nadruk te leggen op dit thema heeft het Bonairiaanse eilandbestuur dit jaar samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin een miniconferentie georganiseerd voor haar maatschappelijk werkers. Het doel van deze conferentie is om te reflecteren op dit thema en te praten over de kracht en de waarde van het maatschappelijk werk, om het werk zo goed mogelijk te kunnen doen.

In verband met de COVID-19 pandemie wil gedeputeerde Nina den Heyer alle maatschappelijk werkers van Bonaire aanmoedigen om te reflecteren op hun zo waardevolle werk en na te denken over hoe wij samen kunnen bijdragen aan de kwaliteit van leven van de meest kwetsbaren in onze samenleving.

Een fijne Dag van het Maatschappelijk Werk toegewenst!

Share This
error: Content is protected !!