Kralendijk – For di 18 di mart 2021 ta na vigor e konseho urgente na biaheronan for di Boneiru pa Hulanda pa bai den karentena na yegada. Asina Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, RIVM ta konsehá. Pa motibu di e kantidat di infekshon na Boneiru, ta konsiderá e isla komo pais di riesgo haltu. For di 20 di mart 2021 biaheronan for di Boneiru pa Hulanda ta obligá pa laga tèst nan mes promé ku salida.

Pasaheronan tin dos opshon. Nan por skohe pa mas tardá 72 ora promé ku yegada na Hulanda hasi un tèst di NAAT kombiná ku un tèst di antígeno. Mester entregá e resultadonan di tèst negativo promé ku un pasahero subi na bordo. NAAT ta un nòmber di grupo pa un seri di tèst; e siguiente tèstnan ta kai bou di esei: mPOCT, NAAT, PCR òf RT PCR, LAMP i TMA. E di dos opshon ta ku pasaheronan ta hasi un tèst di NAAT 24 ora promé ku salida.

E karentena na kas na Hulanda ta dura dies dia. E di sinku dia di e karentena por hasi un tèst di corona na GGD. Den kaso di un resultado negativo ta kanselá e karentena.


TEST EN QUARANTAINE VOOR REIZIGERS UIT BONAIRE NAAR NEDERLAND
BONAIRE IS NU HOOG RISICOLAND

Kralendijk – Voor reizigers uit Bonaire naar Nederland geldt vanaf 18 maart 2021 het dringende advies om bij aankomst in quarantaine te gaan. Dit op advies van het RIVM. Door het aantal besmettingen op Bonaire geldt het eiland nu als hoog risicoland. Vanaf 20 maart 2021 zijn reizigers uit Bonaire naar Nederland verplicht om zich te laten testen voor vertrek.

Passagiers hebben twee keuzes. Ze kunnen kiezen om uiterlijk 72 uur voor aankomst in Nederland een NAAT test te doen in combinatie met een antigeentest 24 uur voor vertrek. De negatieve testresultaten moeten overlegd worden voordat een passagier aan boord gaat. NAAT is een groepsnaam voor testen, de volgende testen vallen daaronder: mPOCT, NAAT, PCR of RT PCR, LAMP en TMA. De tweede keuze is dat passagiers 24 uur voor vertrek een NAAT test laten afnemen.

De thuisquarantaine in Nederland duurt tien dagen. Op de vijfde dag van de quarantaine kan men een coronatest doen bij de GGD. Bij een negatieve uitslag wordt de quarantaine opgeheven.

Share This
error: Content is protected !!