KRALENDIJK – Kuerpo Polisial Hulanda Karibense (KPCN) den kolaborashon ku Koninklijke Marechaussee (KMAR) i e direktorado di Supervishon i Mantenshon di Entidat Públiko, a tene un kòntròl multidisiplinario riba kareteranan en konekshon ku e promé anochi di ‘toque de queda’ na Boneiru.

Establesimentunan di hòreka

Segun e ordenansa di emergensia establesimentunan di hòreka mester ta será 8’or di anochi. Mayoria a kumpli ku esaki. Algun tabata habrí ainda i tabata bende bebida alkohóliko. Direktorado di Supervishon i Mantenshon a laga sera e establesimentunan aki.

Toke de keda

No tabatin niun kaso kaminda a detené un persona. Polis tabata na diferente sitio simultaniamente, usando diferente medio di transporte, esta motosaikel i outo. E tim a konstatá ku, no opstante e ‘toque de queda’ ku a drenta na vigor pa 9’or di anochi, tòg tabatin basta hende den outo riba kaya. Hopi di nan tabatin nan deklarashon di nan doño di trabou i por a sigui pa nan destinashon. Pero pa un total di 23 persona esaki no tabata e kaso. Komo ku e personanan aki no tabatin rason bálido pa no a kumpli ku e ‘toque de queda’, nan a haña un prosès ferbal di $150,-. Na momentu ku no kumpli ku e ‘toque de queda’ mas biaha, Ministerio Públiko por subi e suma di e but te ku $280,-.

Awe ta kontinuá ku e ‘toque de queda’, ku ta sigui tur anochi pa mardugá te dia 2 di aprel binidero. Pues tur hende ta bon na altura ku for di 9’or di anochi pa 4’or di mardugá nan no por ta riba kaya. Si esaki sosodé i nan no por prueba ku un deklarashon ku nan por ta riba kaya; e tin konsekuensia kuné. E tim multidisiplinario lo sigui kontrolá di forma aktivo e periodo benidero. Na momentu ku no ta kumpli ku e ordenansa di emergensia lo duna un prosès ferbal. E medida ta pa bienestar di nos tur, pues un biaha mas ta hasi un yamada na un i un tur pa tene nan mes na e reglanan di e ordenansa di emergensia.


EERSTE AVONDKLOK MET 23 PROCESSEN VERBAAL

KRALENDIJK – Het Korps Politie Caribisch Nederland in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee (KMAR) en de directie Toezicht en Handhaving van het Openbaar Lichaam, hebben een multidisciplinaire controle uitgevoerd op de wegen in verband met de eerste avondklok op Bonaire.

Horecagelegenheden

Volgens de noodverordening dienen horecagelegenheden om 20.00 uur gesloten te zijn. De meeste voldeden hieraan. Een enkele waren nog open en waren alcoholische drank aan het verkopen. Directie Toezicht & Handhaving heeft deze locaties laten sluiten.

Avondklok

Het team constateerde dat ondanks de avondklok die om 21.00 uur inging, er toch best wel veel mensen in hun auto’s op straat waren. Velen hadden hun werkgeversverklaring en mochten zo doorrijden naar hun eindbestemming. Voor een totaal van 23 mensen was dat niet het geval. Aangezien deze mensen geen geldige reden hadden voor het overtreden van de avondklok, kregen ze een proces verbaal van $150,-. Bij het meermalig overtreden van de avondklok zal de boete worden verhoogd tot $280,- door het Openbaar Ministerie.

Het multidisciplinair team zal de komende periode actief blijven handhaven. Bij het niet naleven van de noodverordening zal er een proces verbaal worden gegeven.

Er gaat nogmaals een oproep aan iedereen om zich te houden aan de regels van de noodverordening.

Share This
error: Content is protected !!