Kralendijk – E kantidat di infekshon na Boneiru ta oumentando alarmantemente rápido i ta okashoná preshon grandi riba kapasidat limitá di kuido na nos isla. Pa e motibu akí ta aselerá ritmo di e skema di bakunashon na Boneiru. Riba djamars 23 di mart 11.700 bakuna di BioNTech/Pfizer a yega nos isla for di Hulanda. Esaki ta inkluso e di tres lote di e 2340 bakuna pa personal di kuido i hendenan di 60 aña bai ariba ku nan a primintí anteriormente. Pa sekretario di estado Paul Blokhuis di Salubridat Públiko, Bienestar i Deporte i enviado di bakunashon dr Marc Sprenger, èks direktor general di RIVM, e preshon grandi riba kuido ta un motibu importante pa bai di akuerdo ku súplika di gezaghèber Edison Rijna i diputado Nina den Heyer di Entidat Públiko Boneiru pa mas rápido posibel bakuná tur adulto.

Ofresé bakuna na tur adulto

Ku e bakunanan èkstra, despues di e preparashonnan nesesario, for di djaweps 25 di mart Boneiru por kuminsá ofresé bakunashon na tur adulto. Departamentu di Salubridat Públiko ta kuminsá djaweps ku bakunashon di gruponan di riesgo èkstra i hendenan den trabou vital, manera trahadónan di kuerpo di bombero, Koninklijke Marechaussee, direktorado supervishon i mantenshon di lei i polis. For di djaluna 29 di mart tur hende den edat di 18 te ku 59 aña por registrá pa un sita. Na promé lugá ta plania hendenan entre 50 i 60 aña. Hendenan di 60 aña bai ariba, huntu ku personal di kuido, ta pertenesé na e gruponan di enfoke primario. Di e en total 5000 hendenan aki entretantu mas òf ménos 65% a haña nan promé angua.

Pasa angua 5 biaha pa siman ta bira 6 biaha pa siman i mas liña di pasa angua

Ta eskalá e ritmo di bakunashon konsiderabelmente. E kantidat di dia pa pasa angua ta bai di 5 pa 6. Banda di esei ta bai hasi uso di liñanan èkstra di pasa angua, di manera ku pa dia minimalmente 500 hende por pasa angua. Esaki ta mas ku dòbel di e kantidat aktual. Entrega di bakuna na e parti Karibense di Reino, e paisnan Aruba, Kòrsou i Sint Maarten i e munisipionan spesial Boneiru, Saba i Sint Eustatius, ta dependé tambe di e bakunanan ku ta disponibel na Hulanda.


BONAIRE KRIJGT EXTRA VACCINS VOOR VERSNELD UITVOEREN VACCINATIESCHEMA

Kralendijk – Het aantal coronabesmettingen op Bonaire stijgt zorgwekkend snel en veroorzaakt grote druk op de beperkte zorgcapaciteit op het eiland. Daarom wordt het tempo van het vaccinatieschema op Bonaire opgevoerd. Dinsdag 23 maart komen er 11.700 BioNTech/Pfizer vaccins vanuit Nederland naar het eiland. Dit is inclusief de eerder toegezegde derde tranche van 2340 vaccins voor zorgpersoneel en 60-plussers. Voor staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) en vaccinatiegezant dr. Marc Sprenger (voormalig DG RIVM) is de grote druk op de zorg een belangrijke reden om in te stemmen met het verzoek van gezaghebber Edison Rijna en gedeputeerde Nina den Heyer van het Openbaar Lichaam Bonaire om zo snel mogelijk alle volwassenen te vaccineren.

Aanbieden vaccin aan alle volwassenen

Met de extra vaccins kan Bonaire na de noodzakelijke voorbereidingen vanaf donderdag 25 maart starten met het aanbieden van vaccinatie aan alle volwassenen. De afdeling Publieke Gezondheid begint donderdag met het vaccineren van extra risicogroepen en mensen in vitale beroepen, zoals medewerkers bij de brandweer, Koninklijke Marechaussee, handhaving en politie. Vanaf maandag 29 maart kan iedereen in de leeftijd van 18 tot en met 59 jaar zich registreren voor een afspraak. Mensen tussen de 50 en 60 jaar worden als eerste ingepland. De 60-plussers behoren, samen met het zorgpersoneel, tot de primaire doelgroepen. Van deze in totaal 5000 mensen heeft inmiddels ongeveer 65% hun eerste prik gehad.

Van vijf naar zes keer in de week prikken en meer priklijnen

Het vaccinatietempo wordt flink opgevoerd. Het aantal prikdagen per week gaat van vijf naar zes. Daarnaast worden er extra priklijnen ingezet waardoor er per dag minimaal 500 mensen geprikt kunnen worden. Dat is meer dan een verdubbeling van het huidige aantal. De levering van vaccins aan het Caribisch deel van het Koninkrijk, de landen Aruba, Curaçao en Sint Maarten en de bijzondere gemeenten Bonaire, Saba en Sint Eustatius, is mede afhankelijk van de beschikbare vaccins voor Nederland.

Share This
error: Content is protected !!