Kralendijk – Fundashon Mariadal a kuminsá ku un hotèl di kuido huntu ku Delfins Resort. Awe e promé wéspetnan di kuido ta okupá e promé dos kambernan.

Den e hotèl di kuido ta akomodá pashènt – Delfins ta preferá papia di wéspet di kuido – ku no nesesariamente mester keda hòspitalisá. E hotèl di kuido enfátikamente no ta enfoká riba pashènt di Covid. Aktualmente e krísis di Covid ta pone hopi preshon riba hòspital di manera ku tin ora mester posponé tratamentu ku no ta di emergensia. E hotèl di kuido ta aliviá un parti di e preshon ei. Aparte di pashènt di Boneiru, esei por ta pashènt di Saba i Sint Eustatius tambe ku tin mester di kuido di salú inmediato. Dòkternan di Fundashon Mariadal ta wak kua ta e pashèntnan i/òf habitantenan di Kas di Kuido ku por haña akomodashon den e hotèl di kuido. Personal di kuido normal di Mariadal ta kuida tambe e wéspetnan di kuido den e hotèl di kuido.

E studionan ku Delfins ta pone disponibel ta keda na e piso abou i ta ekipá ku tur fasilidat, manera frishidèr, microwave, televishon, wifi, èrko i telefon. Pa e adaptashon nesesario pa bira un kamber di kuido den hotèl por ekipá e studionan ku aparatura di oksígeno i otro aparatura médiko. E wéspetnan di kuido ta disponé di un boton pa yama enfermera(o). Banda di esakinan hòspital ta hasi uso di algun studio pa fasilidatnan di sosten. Por amplia e kantidat di studio pa wéspet di kuido te maksimalmente 12 kamber di hotèl.

Mariadal i Delfins pa algun tempu kaba tin kontakto ku otro tokante un hotèl di kuido. Ámbos partido ta interesá den turismo médiko. Hende ku limitashon tambe tin gana di por bai ku vakansi. Por ehèmpel pashènt di diálisis, hende ku un limitashon físiko òf hende ku ta hasi uso di ròlstul. Ora ku e krísis di Covid ta tras di lomba, nos ta evaluá kon nos por hasi esaki posibel, segun Delfins i Mariadal.


MARIADAL EN DELFINS OPENEN EEN ZORGHOTEL

Kralendijk – Fundashon Mariadal begint samen met Delfins Resort een zorghotel. Het zorghotel, op het terrein van het resort, bestaat in eerste instantie uit zes hotelkamers. Vandaag betrekken zorggasten de eerste twee kamers.

In het zorghotel worden patiënten – Delfins spreekt liever van zorggasten –  ondergebracht die niet per se in het ziekenhuis opgenomen hoeven te worden. Het zorghotel is uitdrukkelijk niet gericht op Covid-patiënten. De Covid-crisis legt momenteel wel veel druk op het ziekenhuis waardoor niet spoedeisende behandelingen soms moeten worden uitgesteld. Het zorghotel vangt een deel van die druk op. Behalve patiënten van Bonaire, kunnen dat ook patiënten van Saba en St. Eustatius zijn die onmiddellijke gezondheidszorg nodig hebben. Artsen van Fundashon Mariadal bekijken welke patiënten en/of verpleeghuisbewoners in het zorghotel kunnen worden ondergebracht. Het normale zorgpersoneel van Mariadal verzorgt ook de zorggasten in het zorghotel.

De studio’s die Delfins beschikbaar stelt, liggen op de begane grond en zijn van alle gemakken voorzien, zoals koelkast, magnetron, tv, wifi, airco en telefoon. Voor de verdere aanpassing tot zorghotelkamer kunnen de studio’s worden uitgerust met zuurstof- en andere medische apparatuur. De zorggasten hebben de beschikking over een knop om verpleegkundigen op te roepen. Het ziekenhuis gebruikt daarnaast enkele studio’s voor ondersteunende voorzieningen. Het aantal studio’s voor zorggasten kan worden uitgebreid naar maximaal 12 hotelkamers.

Mariadal en Delfins hebben al langer contact met elkaar over een zorghotel. Beide partijen zijn geïnteresseerd in medisch toerisme. Mensen met een beperking willen ook graag op vakantie kunnen. Bijvoorbeeld dialyse patiënten, mensen met een lichamelijke beperking of rolstoelgebruikers. Als de Covid-crisis achter de rug is, bekijken we hoe we dat mogelijk kunnen maken, aldus Delfins en Mariadal. 

Share This
error: Content is protected !!