Kralendijk – For di 9 di aprel mainta tin un erupshon di e volkan La Soufrière na e isla karibense Sint Vincent. E as di e volkan a yega un altura di 8 pa 10 kilometer riba 9 di aprel 2021. E as i e gasnan di e volkan ta bayendo direkshon ost.

Ku e as i e gasnan aki ta yega Boneiru ta dependé di e altura ku e as ta drenta atmósfera i e direkshon di bientu na e altura ei. Na e momentonan aki i dianan binidero tin un bientu biniendo for di direkshon wèst.

Si sosodé ku e as volkániko aki yega Boneiru lo ta trata un parti masha fini konsiderando e distansia. No ta ferwagt esaki mirando e direkshon di bientu aworakí. Kompanianan di aviashon ta tene e kondishon aéreo na bista i lo tuma medida si esaki ta nesesario. (Washington VAAC https://www.ospo.noaa.gov/Products/atmosphere/vaac/volcanoes/SOUFRIEREST.html).

Gasnan volkániko, despues di a pasa un distansia largu, lo ta asina tiki, ku ta ku aparatonan spesialisá so por midié. E kantidat aki ta asina tiki ku e no ta un peliger pa salubridat.

Por haña mas informashon na: https://m.facebook.com/uwiseismic/posts/?ref=page_internal&mt_nav=0


Kralendijk – Sinds 9 April s-ochtends is er een explosieve uitbarsting gaande van de La Soufrière vulkaan op St Vincent. Op dit moment (9 april 20:00) heeft de as een hoogte van 8 tot 10 km bereikt. Deze as en de bijbehorende vulkanische gassen drijven richting het Oosten.

Of vulkanische as en gassen Bonaire kunnen bereiken hangt af van de hoogte waarop de as ingebracht wordt in de atmosfeer EN de windrichting op die hoogte. Op dit moment en ook de komende dagen heerst daar een westelijke wind.

Mocht het zo zijn dat (In de onderste niveau’s) de vulkanische as Bonaire bereikt dan zal het gezien de afstand gaan om zeer fijne as. Met het huidige windregime is dat vooralsnog niet de verwachting. Luchtvaartmaatschappijen zullen de luchtvaartcondities in de gaten houden (Washington VAAC https://www.ospo.noaa.gov/Products/atmosphere/vaac/volcanoes/SOUFRIEREST.html) en indien nodig maatregelen treffen.

Vulkanische gassen hebben na het overbruggen van de afstand concentraties bereikt die waarschijnlijk niet zonder meetapparatuur waar te nemen zijn. Deze concentraties zijn niet schadelijk voor de gezondheid.

Voor meer informatie: https://m.facebook.com/uwiseismic/posts/?ref=page_internal&mt_nav=0

Share This
error: Content is protected !!