Kralendijk – Ku un seremonia adaptá a konmemorá esnan ku a pèrdè nan bida durante  segundo guera mundial. E seremonia akí a tene lugá den sentro di Kralendijk na e monumento pa esnan ku a fayesé. Debí na e medidanan di Covid19 tabatin un kantidat limitá di hende presente na e seremonia.

E banderanan di Boneiru i Hulanda tabata halfstòk na e monumento. Despues di dos minüt di silensio a pasa pa pone krans. Gezaghebber Rijna i sekretario insular Wendy Pelk a pone un krans na nòmber di Entidat Públiko Boneiru. Despues a sigui representante di reino interino Jan Helmond di parti e Reino. Hefe di kuerpo polisialRosales, di Kuerpo Polisial Hulanda Karibense huntu ku kapitan Snijders diKoninklijkeMarechaussee,huntu a pone krans na e monumento. Miembronan di e organisashon di veteranonan Van Der Linden i Strausa klousurá e parti aki.

Tema di e aña akí ta: ‘despues di 75 aña di libertat’. Tantu gezaghebber Rijna komo representante di reino interino Helmond, a para ketu na e tema. Den nan spich nan a hala un liña di kiko a pasa durante segunda guera mundial i di e libertat ku nos ta disfrutá di dje awendia. Despues di a toka e himnonan di Boneiru i Hulanda a finalisá e seremonia. Tur hende ta spera ku otro aña por selebrá e konmemorashon pa fayesidonan den segunda guera mundial na un forma normal. Sin limitashon di e medidanan di Covid19 aktual.Por mira e seremonia riba e pagina di facebookhttps://fb.watch/5hC7eQDbiA/

TERUGKIJKEN OP 75 JAAR VRIJHEID TIJDENS DE DODENHERDENKING

Kralendijk – Met een aangepaste Dodenherdenkingceremonie zijn allen herdacht die hun leven hebben verloren tijdens oorlogen. Deze ceremonie vond plaats bij het monument voor gevallenen in het centrum van Kralendijk. Door de coronamaatregelen waren een beperkt aantal mensen aanwezig bij de ceremonie.

Al vroeg hingen de vlaggen van Bonaire en Nederland halfstok bij het monument. Na twee minuten stilte te hebben gehouden, werd er over gegaan tot de kranslegging. Namens het openbaar lichaam Bonaire legden Gezaghebber Rijna en eilandsecretaris Wendy Pelk een krans. Daarna volgde waarnemend rijksvertegenwoordiger Jan Helmond namens het Rijk. Korpschef Rosales, van het Korps Politie Caribisch Nederland en kapitein Snijders, van de Koninklijke Marechaussee, legden samen een krans bij het monument. Als laatste volgden de heren Van der Linden en Straus van de veteranenvereniging.

Thema van dit jaar is: ‘na 75 jaar vrijheid’. Zowel gezaghebber Rijna als waarnemend rijksvertegenwoordiger Helmond stonden stil bij het thema. In hun toespraken trokken ze een lijn van wat er in de tweede wereldoorlog heeft afgespeeld en de vrijheid die wij nu genieten. Na het spelen van de volksliederen van Bonaire en Nederland werd de ceremonie afgesloten. Ieder sprak hun hoop uit dat de Dodenherdenking volgend jaar normaal verloopt, zonder de beperkingen van de huidige coronamaatregelen. U kunt de ceremonie terugzien op: https://fb.watch/5hC7eQDbiA/

Share This
error: Content is protected !!