Kralendijk – Entidat Públiko Boneiru (EPB) ta duna sosten na empleadonan (ku a haña retiro) i empresarionan ku pa motibu di e krísis di corona a haña nan mes den problema.  E areglo ta konta tambe pa empleadonan ku a haña retiro. Usando e areglo por haña un rekompensa.

 

Pa motibu di e krísis di corona kasnan di famia ta konfrontá un kaida imprevisibel, inevitabel i repentino di nan entrada. Debí na esaki e kasnan di famia aki por haña nan mes den problema ku pago di e gastunan nesesario di kas: hür of hipotek, kuenta di awa i koriente i internèt. No tur ora e medidanan aktual di sosten por solushoná e problemanan aki. ‘Alivio’ ta ofresé un alivio pa e gastunan berdadero i nesesario di un kas di famia. E no ta un areglo ku ta duna sosten di entrada.

 

E areglo aki ta konta pa 3 luna, ku forsa retroaktivo di 1 di yanüari 2021 te ku 31 di mart 2021. Pa e gastunan nesesario di kas, parsialmente òf pa henter e periodo di ‘Alivio’ por duna un kompensashon. Pa hasi uso di e areglo di Alivio tin ku yena e formulario riba e wèpsait di Entidat Públiko Boneiru (EPB). E adrès ta www.bonairegov.com

 

ALIVIO REGELING GEEFT FINANCIËLE VERLICHTING VOOR DEGENE DIE GETROFFEN ZIJN DOOR DE CORONACRISIS

Kralendijk – Het openbaar lichaam Bonaire geeft steun aan werknemers en ondernemers die door de coronacrisis in problemen zijn gekomen. De regeling is ook voor ontslagen werknemers. Via de Alivio-regeling kunnen ze een tegemoetkoming krijgen voor de noodzakelijke woonlasten.

Door de corona crisis kunnen huishoudens te maken hebben met een onvoorzienbare, onvermijdelijke en plotselinge terugval in hun inkomen. Deze huishoudens kunnen daardoor in de problemen raken met de betaling van de noodzakelijke woonlasten; huur of hypotheek, water en elektra rekeningen en internet. Deze problemen kunnen niet altijd worden opgelost door de huidige steunmaatregelen. ‘Alivio’ (letterlijk vertaald; verlichting) biedt een tegemoetkoming in de kostenvan de daadwerkelijke noodzakelijke woonlasten van een huishouden, het is geen inkomensondersteunende regeling.

Deze regeling geldt voor 3 maanden, met terugwerkende kracht van
1 januari 2021 tot en met 31 maart 2021. Voor de noodzakelijk woonlasten kan voor een deel of de gehele ‘Alivio’ periode een tegemoetkoming worden verstrekt. Om aanspraak te maken op de Alivio-regeling moet het aanvraagformulier op de website van het openbaar lichaam Bonaire worden ingevuld. Hier zijn ook de voorwaarden voor de regeling te vinden.
Het adres van de website is www.bonairegov.com

 

ALIVIO ARRANGEMENT OFFERS FINANCIAL RELIEF FOR THOSE AFFECTED BY THE CORONA CRISIS

Kralendijk – Employeesandentrepreneurswhohaverunintoproblems due to the coronacrisisarereceivingsupportfrom the public entity Bonaire. The arrangementisalso for laid-offemployees. Theycanreceive an allowancefor essentialhousingcoststhrough the arrangement Alivio.

Due to the coronaviruscrisis, somehouseholdsmay be facedwith an unforeseeable, inevitableandsuddenreductionofincome. As a result, thesehouseholdsmayexperienceproblemswithpaymentofessentialhousingcosts; rent or mortgage, waterandelectricitybillsand the Internet. Theseproblemscannotalways be resolvedusingcurrentfinancialschemes. “Alivio” (literallytranslated as “alleviation”) providesa compensationfor essentialhouseholdhousingcosts. Itis not an incomesupportscheme.

The schemewillapplyretroactively for the threemonthsfrom 1 January, 2021 up to andincluding 31 March, 2021. Compensationofessentialhousingcostsmay be provided for the entire ‘Alivio’ period, or partthereof. The Alivio compensationschemeisintended for (dismissed) employeesandentrepreneurs.
To be eligible for the Alivio scheme, the applicationformmust be completed on the website of the public entity Bonaire. Hereyouwillalsofind the conditionsof the arrangement.
The website addressiswww.bonairegov.com

Share This
error: Content is protected !!