Unkobon ta puntra su mes ta di kon EZ-Air ta tarda asina tantu pa stipulá un simpel fecha pa dialogá riba un disputa.

 

Komo ku no por a logra drenta den kontakto ku direktiva di EZ Air pa kombersá riba dunamentu di sèn bèk pa buelonan anulá, Unkobon a buska publisidat anteriormente. Via un abogado e kompania a eksihí pa para ku publisidat, ku den nan bista tabata negativo pa e kompania. Unkobon a bolbe suherí pa bin huntu pa dialogá riba e disputa aki i pa yega asina na un solushon pa ambos partida. Pero ya ta bai hasi un luna i e abogado di EZ Air ainda no a stipulá un fecha di konsulta òf un otro proposishon pa solushoná e siguiente disputa:

 

Ta trata di restitushon di plaka ku biaheronan a paga pa un buelo ku a keda anulá pa e kompania aereo en konekshon ku Covid 19. E kliente a paga adelantá pa un servisio aereo kual e no a risibí. Den e kaso aki e kliente tin derechi di haña su sèn bèk, Esaki ta konta tambe pa e asina yamá “non refundable tickets”. EZ-Air sinembargo ta nenga redondamente pa restituí e sen di un pasashi non refundable. Ni pa e pasashinan refundable e kompania no ta paga e sèn kompleto bèk. Pa esakinana EZ Air ta ofresé un voucher pa un buelo riba un otro fecha. Pero e voucher aki ta mará na algun kondishon di moda ku e kliente por keda sin haña su sèn bèk sin risibí e servisio aereo di EZAir.

 

E kliente tin derechi riba restitushon kompleto di su sèn ku e a paga pa e pasashi. No solamente a keda sin duna e servisio pero es mas. Preis di un pasashi ta konsistí pa un gran parti di belasting ku e kompania no mester a paga. Si EZ Air no restituí e sen kompleto di un pasashi, tambe por papia di un enrekisimentu inhustu di e kompania.

 

Mientras tantu Unkobon a risibí mas keho di biaheronan ku a wòrdu perhudiká. Unkobon sinembargo no a publiká e reklamonan negativo aki komo ku Unkobon ketu bai ta tratando pa dialogá ku e kompania en kestion. Pero si EZ Air sigui nenga un konsulta, Unkobon lo no duda pa publiká e tipo di reklamo i e eksperensha negativo di e klientenan di kual tin algun hopi desastroso

 

 

WIL EZ AIR NIET IN GESPREK MET UNKOBON?

De Consumentenbond Unkobon vraagt zich af waarom het zo lang moet duren voordat EZ Air een simpele datum noemt om in gesprek te gaan over een geschil.

Omdat het niet was gelukt om contact te krijgen met de directie van EZ Air, publiceerde Unkobon hier al eerder over. Via een advocaat eiste het bedrijf om de voor hen negatieve publiciteit te staken, waarop Unkobon opnieuw voorstelde om in gesprek te gaan om het geschil in goed overleg op te lossen. Maar het duurt nu al een maand en de advocaat van EZ Air komt maar niet met een overlegdatum of een ander voorstel om het geschil op te lossen.

Waar gaat het geschil ook alweer over?

Het gaat over het terugbetalen van vliegtickets aan reizigers, voor vluchten die door de luchtvaartmaatschappij zijn geannuleerd in verband met Corona. De reiziger/klant heeft vooruitbetaald voor een vervoerdienst op een bepaalde datum, maar die is helemaal niet geleverd. In dat geval heeft de klant er recht op om zijn geld terug te krijgen, ook op zogenaamde “non-refundable” tickets. En dat weigert EZ Air hardnekkig. Zelfs “refundable” tickets betaalt het bedrijf niet volledig terug! EZ Air biedt wel een voucher aan voor een vlucht op een andere datum. Maar aan dat voucher zijn beperkende voorwaarden verbonden waardoor klanten alsnog hun geld kwijt kunnen raken zonder tegenprestatie van EZ Air.

De klant heeft recht op volledige teruggaaf van het betaalde bedrag voor het ticket. Niet alleen is de vervoerdienst niet geleverd, maar bovendien bestaat het vliegticket voor een groot deel uit belastingen die het bedrijf niet heeft hoeven betalen. Als EZ Air de betaalde reissom niet volledig terugbetaalt, is er ook nog eens sprake van ongerechtvaardigde verrijking door het bedrijf.

Inmiddels heeft Unkobon meer van deze klachten ontvangen van gedupeerde reizigers. Tot nog toe heeft Unkobon deze negatieve signalen

Share This
error: Content is protected !!