Keda sin duna preferensia ta kousa aksidente

Riba djárason 11 di ougùstùs un aksidente entre dos outo a tuma lugá riba e krusada di Kaya Internashonal i Kaya G.F. Betico Croes. E outo ku tabata biniendo riba Kaya Internashonal i ku kier a lora na su man drechi subi Kaya G.F. Betico Croes no a mira e pikòp ku tabata koriendo stret riba Kaya G.F. Betico Croes.  Ambulans a transportá shofùr di e outo pa hospital pa tratamentu médiko.

Kiebro den ‘slachthuis’

Riba djárason 11 di ougùstùs a drenta keho di kiebro den ‘slachthuis’ situá na Kaminda Lagun. Entre djamars 10 i djárason 11 di ougùstùs, deskonosínan a bai ku entre otro un par di sapatu i un skopèt di yag. Ta investigando e kaso.

Disfrutá, pero bebe na midi

Atrobe ta kasi wikènt. KPCN ke avisá pa konsumíalkohòl ku límite si bo ta partisipá den tráfiko. Asina bo ta prevení situashonnan fèrfelu pa bo mes i pa otronan. Ta prohibí pa partisipá den tráfiko si bo a konsumí mas ku e kantidat máksimopermití. Si bo mester bai warda i ta haña un but ta dependé di e resultado di e tèst di supla.

Tèst di supla

Ku un tèst di suplá polis ta kontrolá si bo ta bou di influensia di alkohòl. Bo ta obligá di partisipá na e tèst di supla. E tèst aki ta mustra si bo a bebe mas ku ta permití pa lei. Resultado di e tèst aki ta determiná si bo mester bai warda investigashon mas aleu. Bo ta nenga di hasi e tèst? E ora ei bo ta haña un prosèsferbal. Dependiendo di e resultado di e tèst di supla bo mester bai warda di polis pa un análisis di rosea. Durante e investigashon aki polis ta midi presis kuantu alkohòl bo a konsumí ku un aparato spesial.

Bo ta manehá bou d influensia di alkohòl? E ora ei bo ta haña un but, un prohibishon (temporal) pa manehá, un kastigu di prisònòf un kombinashon di e kastigunan aki. E peso di e kastigu ta dependé di e seriedat di e situashon. Bo ta involukrá den un aksidente? E ora ei ta tèst bo mas lihé pa konsumo di alkohòl ku durante di un kontrol rutinario.

 

Mi ta kastigabel si mi ta fuma komo peaton?

Esaki ta posibel. Polis por duna un prosèsferbal pa buracheria públiko. Polis a topa bo den estado burachi? E ora ei polis ta uza bo aparensia di buracheria i bo aktitut. E ora ei no ta hasi un tèst di supla.

 

KPCN ta deseá un i tur un wikènt seif i plasentero!

 

 

Bo a mira algu sospechoso? Yama 717 8000 òf e liña di tep anónimo 717 7251.

 

 

POLITIEBERICHTEN VAN WOENSDAG 11 AUGUSTUS TOT EN MET VRIJDAG 13 AUGUSTUS 2021

 

Geen voorrang verlenen oorzaak aanrijding

Op woensdag 11 augustus vond er een aanrijding tussen twee auto’s plaats op de kruising van de Kaya Internashonal en de Kaya G.F. Betico Croes. De auto die vanaf de Kaya Internashonal aan kwam rijden en rechtsaf wilde afslaan op de Kaya G.F. Betico Croes, verleende geen voorrang aan de pick-up die rechtdoor wilde rijden op de Kaya G.F. Betico Croes. De bestuurder van de auto werd naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

 

Inbraak in slachthuis

Op woensdag 11 augustus werd aangifte gedaan van inbraak in het slachthuis aan de Kaminda Lagun. Onbekenden hebben tussen dinsdag 10 en woensdag 11 augustus onder andere laarzen en een jachtgeweer meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

 

Geniet, maar drink met mate

Het is alweer bijna weekend. KPCN wilt u erop attenderen om met mate alcohol te nuttigen als je deelneemt in het verkeer.

Zo voorkom je vervelende situaties voor jezelf maar ook voor anderen. Het is verboden aan het verkeer deel te nemen als u meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol hebt gedronken. Of u mee moet naar het politiebureau en een boete krijgt hangt af van het resultaat van de blaastest.

 

 

Blaastest

De politie controleert met een blaastest of u onder invloed bent van alcohol. U bent verplicht om aan de blaastest mee te werken. Deze test geeft aan of u meer hebt gedronken dan wettelijk is toegestaan. De uitslag van deze test bepaalt of u mee moet naar het politiebureau voor nader onderzoek. Weigert u? Dan maakt de politie een proces-verbaal op. Afhankelijk van het resultaat van de blaastest moet u mee naar het bureau voor een ademanalyse. Bij dit onderzoek meet de politie met speciale apparatuur hoeveel alcohol u precies hebt gedronken.

 

Rijdt u onder invloed van alcohol? Dan krijgt u een geldboete, een (tijdelijke) ontzegging van uw rijbevoegdheid, een gevangenisstraf of een combinatie van deze straffen. De strafmaat hangt af van de ernst van de situatie. Bent u betrokken bij een ongeluk? Dan wordt u sneller getest op alcoholgebruik dan bij een gewone controle.

 

Ben ik als voetganger strafbaar als ik dronken ben?
Dat is mogelijk. De politie kan voor openbare dronkenschap een proces-verbaal maken. Wordt u door de politie in dronken toestand aangetroffen? Dan gaat de politie af op de uiterlijke kenmerken van dronkenschap en uw gedrag. De politie neemt dan geen blaastest af.

 

KPCN wenst een ieder een fijn en veilig weekend!

 

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 717 7251.

 

Share This
error: Content is protected !!