Kralendijk – Tur habitante i bishitante di Boneiru mester keda hasi uso di e playanan na nos isla. Esei ta meta di Entidat Públiko Boneiru. Pa logra esaki ta hasiendo esfuerso pa tur tereno ku ta na e playanan públiko konosí, bini den poder di EPB.

Sea ta e bich na Fòrn’i kalki (Bachelor’s Beach) òf esun na Donkey Bich/Te amo, tur ta parti di nos patrimonio. Pa un i tur por sigui disfrutá na e sitionan ei, a traha un plan pa den añanan binidero drecha e playanan. E enfoke ta pa tin espasio pa rekreá i tambe protehá naturalesa.

Pa ehekutá e plan EPB ta haña importante pa e terenonan ta liber pa desaroyá. Tabatin tereno manera esun na e playa konosí komo Te Amo ku otro individual a keda di desaroyá. Den korte hues a mustra ku EPB mester haña e tereno bèk. E proseso aki ta tumando lugá aworakí.

Pa Fòrn’í Kalki ya kaba a presentá e plannan. Lo desaroyá e tereno na e playa pa dun’é un imágen hopi bunita. Ya asina tur habitante i bishitante di Boneiru tin playanan plasentero, seif i di bon kalidat.

OLB WIL RECREATIEKWALITEIT ALLE STRANDEN VERBETEREN

Kralendijk – Alle inwoners en bezoekers van Bonaire moeten gebruik kunnen blijven maken van de stranden op ons eiland. Dat is het doel van het openbaar lichaam Bonaire. Om dit te bereiken wordt eraan gewerkt om alle terreinen die aan de bekende openbare stranden liggen in bezit van het OLB te krijgen.

Of het nou het strand bij Fòrn’iKalki (Bachelor’s Beach) is of de stranden bij Donkey Beach en Te Amo Beach, ze maken allemaal deel uit van ons erfgoed. Opdat iedereen kan blijven genieten van deze plekken, is er een plan gemaakt om in de komende jaren de stranden op te knappen. De focus ligt bij de beschikbaarheid van ruimte voor recreatie en tevens bescherming van de natuur.

Om het plan uit te voeren vindt het OLB het belangrijk dat de terreinen vrij zijn om ontwikkeld te worden. Er waren stukken grond zoals die bij het strand dat bekend staat als Te Amo Beach, die door andere personen ontwikkeld zouden worden. In de rechtszaal heeft de rechter beslist dat het OLB het terrein terug moet krijgen. Momenteel wordt dit proces afgewikkeld.

Voor de PlayaFòrn’iKalki zijn de plannen al ingediend. Het terrein bij dit strand zal ontwikkeld worden om het een bijzonder mooi aanzicht te geven. Zodoende kunnen alle inwoners en bezoekers van Bonaire de beschikking hebben over fijne, veilige stranden van een hoge kwaliteit

Share This
error: Content is protected !!