Riba djadumingu 15 di ougùstùs Meldkamer i e departamentu di Intake ya ta eksistí pa 10 aña kaba den e forma ku nos konosé awendia. Den un esfera festivo i ameno a tene diferente spich i a rekorévários memoria durante di un brùnch.

Dies aña pasá algun trahadó a hasi un estudio pa asina por traha den Meldkamer i e departamentu di Intake. Promé ku esaki no tabatin un Meldkamer ni departamentu di Intake: un agente tabata kontesta e telefòn i e mes mester a informá e ‘wachtcommandant’. Awendia e Meldkamer ta dispone di ekipo moderno ku ta ‘up-grade’ regularmente.

E trahadónan di e departamentu di Intake ta esnan ku na promé instante bo ta topa ora bo bishita warda di polis entre 7.30 or di mainta pa 9.30 or di anochi. Nan ta tuma entre otro keho òf ta referí bon a e departamentu konserní. Meldkamerta alkansabel 24 ora pa dia I ta e number di emergensia pa tur servisio di ayudo manera polis, ambulans, brantwer i wardakosta.

MELDKAMER EN INTAKE BESTAAN 10 JAAR

Op zondag 15 augustus bestond de Meldkamer en de afdeling Intake al 10 jaar in de vorm zoals we het nu kennen. In een feestelijke en gezellige sfeer werden tijdens een brunch verschillende speeches gehouden en herinneringen naar boven gehaald.

Tien jaar geleden werden een aantal medewerkers opgeleid om de Meldkamer en Intake te bemannen. Hiervoor was er geen meldkamer of intake; de telefoon werd door een agent opgenomen die dan zelf de wachtcommandant moest informeren. Tegenwoordig beschikt de meldkamer over moderne apparatuur die regelmatig wordt ge-upgrade.

De Intake medewerkers zijn degenen die je als eerste te woord staan bij het politiebureau tussen 7 uur en  21.30 uur, en nemen onder andere ook aangiftes op of verwijzen je door naar de betreffende afdeling. De Meldkamer is 24 uur bereikbaar en is het noodnummer voor alle hulpdiensten zoals de politie,  ambulance, de brandweer en de kustwacht.

 

Share This
error: Content is protected !!