Kralendijk – ‘Compagnie in de West’ tin ehersisionan di 23 pa 30 di ougùstùs na Bonaire. E unidat di Ehersitonan di Forsanan Real normalmente ta ubiká na Kòrsou. E Militarnan ta bai Bonaire ku e Barku Patruyero di Marina Zr.Ms. Pelikaan i lo keda ei nan pa un siman.

E ehersisio di e trupa ta konsisti di diferente elemento. Asina nan lo mester plania i ehekutá operashonnan militar. Pero tambe bou di e komunidat di Bonaire e Ofisialnan Militar lo ta bisto. E Militarnan ta ehersé e patruyanan sosial usual den besindario di Kralendijk. Aki nan lo hasi kontakto ku e pueblo i nan por hiba kombersashon. Tambe e ‘Compagnie in de West’ un biaha mas lo apoya algun organisashon benéfiko.

E ehersisio na Bonaire ta keda tené pa motibu di e debernan konstitushonal ku forsanan armá tin tambe den Region Karibe. Asina Defensa entre otro ta responsabel pa mantenshon di órden hurídiko internashonal i pa apoyo na outoridatnan sivil. Pa esaki tambe ta nesesario ku e Militarnan ta bon konosí riba tur e islanan.

-Prosedente di Assen-

E Militarnan di ‘Compagnie in de West’ ta prosedente di e Brigada Aeromóbil 11 di Assen. E Militarnan ta keda ubiká na Kòrsou den rotashon pa un periodo di kuater luna. ‘Compagnie in de West’ ta mantene nan mes durante e ehersisionan na tur e reglanan pa COVID na Bonaire. E eherisionan tambe a keda aprobá pa Entidat Públiko na Bonaire.

NIEUWE DEFENSIE-OEFENING OP BONAIRE

Kralendijk – De Compagnie in de West oefent van 23 tot 30 augustus op Bonaire. De eenheid van de Koninklijke Landmacht is normaliter geplaatst op Curaçao. De militairen gaan met marineschip Zr.Ms. Pelikaan naar Bonaire en zullen daar een week verblijven.

De oefening van de compagnie bestaat uit meerdere elementen. Zo zullen ze in de oefenterreinen militaire operaties moeten plannen en uitvoeren. Maar ook binnen de Bonairiaanse samenleving zullen de landmachters zichtbaar zijn. De militairen voeren de gebruikelijke ‘sociale patrouilles’ uit in de omgeving van Kralendijk. Hierbij leggen ze contacten met de bevolking en kan er een praatje worden gemaakt. Ook zal de Compagnie in de West wederom weer een aantal goede doelen ondersteunen.

De oefening op Bonaire wordt gehouden vanwege de grondwettelijke taken die de krijgsmacht ook in het Caribisch gebied heeft. Zo is Defensie onder andere verantwoordelijk voor het handhaven van de internationale rechtsorde en voor het ondersteunen van de civiele autoriteiten. Hiervoor is het ook noodzakelijk dat de militairen op alle eilanden goed bekend zijn.

-Afkomstig uit Assen-

De militairen van de Compagnie in de West zijn afkomstig van de 11e Luchtmobiele Brigade uit Assen. De militairen zijn roterend geplaatst op Curaçao voor een periode van vier maanden. De Compagnie in de West houdt zich bij de oefening aan alle COVID-regels van Bonaire. De oefening is ook door het openbaar lichaam Bonaire goedgekeurd.

Share This
error: Content is protected !!