Kralendijk – Riba djaweps 2 di sèptember 2021 despues di 18 luna temporada kruserotarankasaliatrobe. E promé barku krusero ku ta yega Boneiru ta Equinox di CelebrityCruises.

 

Equinox a kedaeskohékomo ‘2020 BestService’ den kategoria di ‘LargeShip’ di CruiseCriticCruiser’sChoiceAwards. E barkuta di klaseSolstice i tahasi uso di diferente sistema sostenibel na bordo. E tasalifor di Florida i lo drenta na Aruba, Kòrsou i Boneiru. Na luna di òktoberta añadí un promestòp na Bahama’s. Dia 2 di sèptèmber e barkutanabegá na 40% di su kapasidat i tayega Boneiru ku mas òfménos 1120 pasahero na bordo.

 

Tur miembro di tripulashontakompletamentebakuná. Proméku salida nantabata 14 dia den karentena na bordo i lo kedahasitèst semanalmente. PamotibukuEquinox no tinhopi mucha bou di 12 aña na bordo, e barkutanabegáku mas òfménos 98% di su pasaheronankutakompletamentebakuná. Kontròl na bordo ta severo i den kaso di síntomanankutin di haber kuCovid e barkukruserotin su propio personal médiko, ekipopahasitèst i departamentonanspesialkaminda por ponepasaheronan den karentenaòf den isolashon. CelebrityCruisesta bisa kunan no tabai buta preshon riba kapasidatmédiko di e destinashonnankunantabishitá.

 

Industria kruserotahiba un manehohopiestrikto i taenkurashápasaheronanpasubikompletamentebakuná na bordo. Riba Equinoxpasaheronan (di 12 aña baiariba) kutakompletamentebakuná mester mustranan prueba di bakunashonkompleto i un tèst negativo di Covidproméku salida for di e haf di orígen. Pasaheronanku no ta (kompletamente) bakuná mester hasi un tèst di PCR na e terminal promékunansubi na bordo i nan mester mustra un resultado negativo di un tèstantigénikoku no ta mas bieuku 24 ora na momentu di desembarká na Boneiru.

 

‘Nos takontentukudespues di 18 luna nos por kuminsáatrobeku nos industria krusero i den koperashon estrecho ku Departamento di SalbridatPúbliko Boneiru, TCB, stakeholdernan i e kompaniakrusero nos a prepará nos mes pa e diaakípa un komiensoseif. Despues di un periodo larguempresarionan i doñonan di negoshikupamotibu di e medidanan di Covid-19 a pasa den tempunankuhopidesafiotabai mira aktividatekonómikoatrobe. E proméyegada di e barkukruserota duna nos e oportunidat tambe paevaluá i adaptápasobrá di e temporada’, segun Hennyson Thielman, diputado di DesaroyoEkonómiko i Turismo.

 

CRUISESEIZOEN BEGINT DONDERDAG 2 SEPTEMBER

 

Kralendijk – Op donderdag 2 september 2021 gaat het cruiseseizoen na 18 maanden weer van start. Het eerste cruiseschip dat Bonaire aandoet, is de Equinox van Celebrity Cruises.

 

Equinox werd verkozen tot ‘2020 Best Service’ in de categorie ‘Large Ship’ van de Cruise CriticCruiser’sChoiceAwards. Het schip is van de Solstice klasse en maakt gebruik van diverse duurzame systemen aan boord. Het vertrekt vanuit Florida en zal Aruba, Curaçao en Bonaire aandoen. In oktober komt daar een eerste stop in de Bahama’s bij. Op 2 september vaart het schip op circa 40% van zijn capaciteit en komt op Bonaire aan met ongeveer 1.120 passagiers aan boord.

 

Alle bemanningsleden zijn volledig gevaccineerd en zijn vóór vertrek 14 dagen ‘in-house’ in quarantaine geweest, bovendien worden ze wekelijks getest. Omdat de Equinox zeer weinig kinderen onder de 12 jaar aan boord heeft, vaart het schip met ongeveer 98% volledig gevaccineerde passagiers. De controle aan boord is streng en in het geval van Covid-gerelateerde symptomen heeft het cruiseschip zijn eigen medische staf, testapparatuur en speciale afdelingen aan boord waar passagiers in quarantaine of isolatie kunnen worden geplaatst. Celebrity Cruises stelt dat ze geen gebruik zullen maken van de medische capaciteit van de bestemmingen die ze aandoen.

 

De cruise-industrie hanteert een zeer strikt Covid-beleid en moedigt passagiers aan om volledig gevaccineerdaan boord te komen. Op de Equinox dienen volledig gevaccineerde reizigers (12 jaar en ouder) voor vertrek uit de thuishaven hun bewijs van volledige vaccinatie en een negatieve Covid-test te tonen. Niet (volledig) gevaccineerde passagiers moeten een PCR-test ondergaan in de terminal voordat ze aan boord gaan en ze moeten een negatief resultaat van een antigeentest tonen dat niet ouder is dan 24 uur bij het van boord gaan op Bonaire.

 

“We zijn verheugd de cruise-industrie na 18 maanden weer op te starten en hebben ons in nauwe samenwerking met de Afdeling Publieke Gezondheid Bonaire, TCB, stakeholders en de cruisemaatschappij op deze dag voorbereid voor een veilige start. Na een lange periode zullen gerelateerde ondernemers die door de maatregelen van Covid-19 uitdagende tijden hebben doorgemaakt, weer economische activiteit gaan zien. De eerste aankomst van het cruiseschip geeft ons ook de mogelijkheid om te evalueren en bij te sturen voor de rest van het seizoen”, aldus Hennyson Thielman, gedeputeerde van Economische Ontwikkeling en Toerisme.

 

Share This
error: Content is protected !!