Kralendijk – Riba konseho di departamento di Salubridat Públiko, SP, pa siguridat dos klas a bai den karentena pa motibu ku algun alumno ta kontagiá ku e vírùs di corona.  Ta trata di alumnonan ku keho leve na un skol básiko i un skol sekundario. E alumnonan ta bai di 2 te ku 7 di sèptèmber 2021 den karentena pa e skolnan ta seif i evitá ku e vírùs ta plama. Esaki a sosodé segun reglanan ku SP a stipulá den pasado huntu ku skolnan pa den kaso ku tin kontagio na skol.

A informá tur mayor di e alumnonan ku mester a bai den karentena na tempu. SP ta sigui e alumnonan ku awor ta den karentena di aserka. Ta tèst nan tur tambe promé ku nan por bai skol bèk atrobe. Den un deklarashon, SP ta laga sa ku por a spera ku alumnonan lo a kontagiá. ,,Ta un echo ku e vírùs di corona ta na Boneiru. Awor ku skol a kuminsá atrobe, nos ta mira ku einan tambe tin kontagio. Nos a hasi investigashon ekstenso i a disidí ku e alumnonan di e dos klasnan ta bai den karentena,” asina dòkter Loes Jaspers di departamento di SP a deklará.

Jaspers ta enfatisá ku mayornan no mester preokupá ku seguridat na skol. ,,No tin motibu pa tene alumnonan di otro klasnan na kas. Nos ta sigui e situashon di aserka, mayornan por konta ku nos ta intervení i tuma medida si ta nesesario.” E dòkter ta hasi un yamada na mayornan i tutornan di muchanan den e edat di 12 te 18 aña pa laga bakuná e hóbennan. Esei por e luna akí riba djasabranan 4, 11, 18, i 25 di sèptèmber na Kompleho Deportivo Jorge Nicolaas di 09:00 – 14:00 or. Na prinsipio di e aña eskolar nobo SP a kuminsá ku e kampaña BANSKOLBÈK#BON BAKUNÁ pa hóbennan.

TWEE SCHOOLKLASSEN VOOR DE ZEKERHEID IN QUARANTAINE

Kralendijk – Op advies van de afdeling Publieke Gezondheid, PG, zijn twee schoolklassen voor de zekerheid in quarantaine gegaan omdat enkele leerlingen besmet zijn met het coronavirus.  Het gaat om leerlingen met milde klachten bij een basisschool en een middelbare school. De leerlingen  gaan van 2 tot en met 7 september 2021  in quarantaine om de scholen veilig te houden en verspreiding van het virus te voorkomen. Dit is  gebeurd volgens de regels die PG in het verleden samen met de scholen heeft opgesteld voor als er op school besmettingen zijn.

Alle ouders van de leerlingen die in quarantaine moesten, zijn  op tijd ingelicht.  De leerlingen die nu in quarantaine zijn, worden door PG nauw in de gaten gehouden.  Ze worden ook allemaal getest voordat ze weer terug naar school mogen. In een verklaring laat PG weten dat het te verwachten was dat leerlingen besmet zouden raken. ,,Het coronavirus is nu eenmaal op Bonaire. Nu de scholen weer zijn begonnen, zien we dat er ook daar besmettingen zijn. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan en besloten dat de leerlingen van de twee klassen in quarantaine gaan.” zo heeft dokter Loes Jaspers van de afdeling PG verklaard.

Jaspers benadrukt dat ouders zich geen zorgen hoeven te maken over de veiligheid op scholen. ,,Er is geen reden om leerlingen uit andere klassen thuis te houden. We  volgen de situatie op de voet, ouders kunnen erop rekenen dat we aan de bel trekken en maatregelen nemen als dat nodig is.” De arts roept de ouders en voogden van kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar op om de jongeren te laten vaccineren. Dat kan deze maand op zaterdag 4, 11, 18, en 25 september bij KomplehoDeportivo Jorge Nicolaas van 09:00 – 14:00 uur. Aan het begin van het nieuwe schooljaar is PG begonnen met de campagne BANSKOLBÈK#BON BAKUNÁ  voor jongeren.

Heeft u klachten? Blijf dan thuis en bel het gratis nummer 0800 0800 bellen om een afspraak voor de coronatest te maken.

Share This
error: Content is protected !!