KRALENDIJK — A finalisá e investigashon di e insidente kaminda un fiskal di Ministerio Públiko BES i su partner tabata envolví pafó di un bar na Sorobon dia 16 di mei último. Durante e insidente aki un habitante di Boneiru i e partner di e fiskal a agredí otro. Ámbos a hasi denunsia di maltrato. Banda di esaki e habitante di Boneiru a hasi denunsia di menasa dor di e partner di e fiskal. Tambe e la hasi denunsia kontra di e fiskal pa motibu ku supuestamente e la manda su vehíkulo riba dje.

 

Investigashon di e insidente a keda ehekutá riba òrdu di Prokurador-General dor di reshèrshi di Reino for di Hulanda bou di guia di un fiskal di Kòrsou.

 

Un investigashon ekstenso a duna e siguiente resultado: no tin sufisiente prueba ku e fiskal di Ministerio Públiko BES a dal e habitante ku su vehíkulo i a hasi su mes kulpabel na un echo kastigabel. E denunsia kontra di e fiskal aki ta wòrdu seponé pa motibu di falta di prueba legítimo i konvinsente. Sí tin sufisiente prueba ku ámbos hòmber a agredí otro. Mirando e echo ku ámbos partido tabatin kulpa na esaki, fiskal di Ministerio Públiko di Kòrsou a disidí di seponé tur dos denunsia ku e motibu ku tur dos tabatin kulpa.

 

E akusashon di menasa dor di partner di e fiskal den bar si ta unu bálido. Ta bai ofres’é un transakshon monetario pa evitá persekushon di e echo kastigabel aki.

 

 

ONDERZOEK NAAR HET VOORVAL BIJ SOROBON OP 16 MEI AFGEROND

 

Het onderzoek naar het incident waarbij een officier van justitie van het OM BES en haar partner betrokken waren geraakt buiten een bar op Sorobon op 16 mei, is afgerond. Bij dit incident waren een inwoner van Bonaire en de partner van de officier van justitie slaags geraakt. Er werddaarop over en weer aangifte gedaan van mishandeling. Daarnaast deed de inwoner van Bonaire aangifte van bedreiging door de partner van de officier van justitie. Ook werd door hem aangifte gedaan tegen de officier van justitieomdat deze tegen hem aangereden zou zijn met een auto.

 

Het onderzoek naar het incident werdin opdracht van de Procureur-Generaal uitgevoerd door de Rijksrecherche uit Nederland onder leiding van een officier van justitie te Curacao.

 

Na uitgebreid onderzoek is het volgende gebleken. Er bestaat onvoldoende bewijs dat de officier van justitie van het OM BES tegen de man aangereden zou zijn en zich schuldig zou hebben gemaakt aan enig strafbaar feit. De aangifte tegen deze officier van justitie wordt dan ook geseponeerd wegens het ontbreken van wettig en overtuigend bewijs. Er bestaat wel voldoende bewijs dat beide mannen tegen elkaar geweld hebben gebruikt. Gelet echter op het feit dat beide partijen daaraan schuld hebben gehad, heeft de officier van justitie te Curacao besloten beide aangiftes te seponeren met als sepotgrond medeschuld van beiden.

 

De beschuldiging van bedreiging door de partner van de officier van justitie in de bar  blijft echter staan. Hij krijgt een geldelijke transactie aangeboden om vervolging voor dit strafbare feit te voorkomen

Share This
error: Content is protected !!