Kralendijk – E departamento di SalubridatPúbliko ta hasiunyamada na siudadanonanku ta kontagiáku e vírùs di corona pa nan mes informánankontaktonan di esaki. Ta pidi e kontaktonan akí pa paga bon tinu si nan tin òf ta hañakeho. Si un di e kontaktonan akí tin keho, e konseho urgente ta pa keda kas i yama 0800 0800 pa unsita pa tèst.

 

Den algunkaso, kontaktonan mester baitambe den karentena. Den e kaso ei, e departamento di SalubridatPúbliko ta pidi e persona pa duna e kontaktonan ei unkartakuturinformashon. Últimotempuspesialmentebou di hóbenimucha tin hopikontagio. E departamenti di SalubridatPúbliko ta tumakontaktoku tur hendeku ta kontagiáku e vírùs corona pa wak ken ta e kontaktonankuposiblemente ta kore riesgo.

 

Pa motibu di hopikos di hasi, e departamentomes lo no yama tur kontakto. Den mayoriakaso ta pidi e hendenanku COVID-19 pa nan mesinformá nan kontaktonan. SalubridatPúbliko ta hasi e petishon pa siguráku ta informá e kontaktonan di un hendeku ta kontagiáku e vírùs di corona mas pronto posibel. Esaki pa preveníku un persona sin saesaki ta pasa e vírùs pa otro.

 

Bo tin keho? Yama e ora ei 0800 0800 i laganantèst bo.

OPROEP AAN MENSEN MET COVID-19  OM HUN CONTACTEN ZELF IN TE LICHTEN

 

Kralendijk – De afdeling Publieke Gezondheid roept burgers die met het coronavirus besmet zijn op om hun contacten zelf hiervan in te lichten.  Aan deze contacten wordt gevraagd goed op te letten of ze klachten hebben of krijgen. Als een van de contacten klachten heeft, is het dringende advies om thuis te blijven en 0800 0800 te bellen voor een testafspraak.

 

In een aantal gevallen moeten contacten ook in quarantaine. In dat geval vraagt de afdeling Publieke Gezondheid aan de persoon om een brief aan deze contacten te geven met alle informatie. De afgelopen tijd zijn er vooral onder jongeren en kinderen veel besmettingen. De afdeling Publieke Gezondheid neemt met alle mensen  die met coronavirus besmet zijn contact op om na te gaan wie de contacten zijn die mogelijk risico liepen.

 

Door de drukte zal de afdeling niet zelf alle contacten bellen. In de meeste gevallen  wordt aan de mensen met COVID-19 gevraagd om hun contacten zelf te informeren. Publieke Gezondheid doet de oproep om ervoor te zorgen dat de contacten van een iemand die met het coronavirus besmet is  zo snel mogelijk worden ingelicht. Dit om te voorkomen dat een persoon zonder het te weten het virus over kan dragen.

 

Heeft u klachten? Bel dan 0800 0800 en laat u testen.

Share This
error: Content is protected !!