A detené tres estranhero durante di akshon di KPCN

Riba djabièrnè, 15 di òktober, for di alrededor di 7 or di atardi KPCN a tene un akshon kaminda a kontrolá na vários snèk den kuadro di e Lei di Estranhero BES. Durante di e akshon a bai ku vários persona warda. Alfinal 5 persona a haña ‘meldingsplicht’ kual ta nifiká ku nan mester bin mèldu bèk ku nan dokumentunan konserní. I a trasladá 3 otro persona pa JICN en espera di areglo pa regresá nan pais di prosedensia.

 

Kòntròl di tráfiko

Den oranan di anochi riba djadumingu 17 di òktober , a tene un kòntròl di tráfiko na Kaya Libertador Simon Bolivar durante kua a kontrolá un total di 16 outo. A duna un prosèsferbal pa manehá sin reibeweis.

 

Kashi den balkon di kas na kandela

Den oranan di mainta riba djadumingu 17 di òktober, sentral di polis a risibí notifikashon ku tin un kandela na un kas situá na Kaya Sorsaka na Rincon. Na yegada di patruya a resultá ku ta kashi den balkon di e kas tabata na kandela. Den e kashi tabatin entre otro hèrmènt i bleki di fèrf. Brantwer a paga e kandela. A notifiká e habitantenan di e kas ku no tabata presente na momentu di e kandela.

 

Kandela den kura

Alrededor di 4 or di mardugá riba djasabra 16 di òktober, sentral di polis a risibí notifikashon tokante kandela na un kas situá na Kaminda Gurubu. Aki tabata trata di kandela den kura di un kas. E habitante a deklará ku ela spièrta dor di batimentu duru na su porta sigui pa gritamentu. Ora el a bai wak pafó no tabatin niun hende, pero el a nota ku su kura tabata na kandela. Brantwer a paga e kandela. No tabatin niun herido.

 

Drie vreemdelingen aangehouden tijdens actie KPCN

Op vrijdag 15 oktober, vanaf omstreeks 19.00 uur, heeft KPCN een actie gehouden waarbij bij diverse ‘sneks’ gecontroleerd werd in het kader van de Vreemdelingenwet BES. Tijdens deze actie werd een aantal personen naar het politiebureau gebracht. Uiteindelijk kregen vijf personen een meldingsplicht wat betekent dat ze terug moeten komen om zich te melden  met de betreffende documenten. Drie andere personen werden naar JICN overgebracht in afwachting van uitzetting naar hun land van herkomst.

 

Verkeerscontrole

Op zondag 17 oktober werd in de avonduren een verkeerscontrole gehouden op de Kaya Libertador Simon Bolivar waarbij in totaal 16 auto’s werden gecontroleerd. Er werd één proces-verbaal gegeven voor het rijden zonder rijbewijs.

 

Kast op balkon in brand

In de ochtenduren op zondag 17 oktober kreeg de politiecentrale melding dat er een brand gaande was bij een woning aan de Kaya Sorsaka in Rincon. Bij aankomst van de patrouille bleek dat er een kast, die op het balkon stond, in brand was. In de kast zaten onder andere gereedschappen en blikken verf. De brandweer bluste de brand. De bewoners waren niet thuis tijdens de brand en werden in kennis gesteld.

 

Brand in tuin

Omstreeks 04.00 uur op zaterdag 16 oktober kreeg de politiecentrale melding over een brand aan de Kaminda Gurubu. Hier bleek het te gaan om een brand in de tuin van een woning. De bewoner verklaarde dat hij wakker werd van hard geklop en geschreeuw. Toen hij naar buiten ging was er niemand maar zag hij dat zijn tuin in brand stond. De brandweer bluste de brand. Er raakte niemand gewond.

Share This
error: Content is protected !!