Kralendijk – Pa siña hóbennan kon pa skirbi un kuenta òf un poema Biblioteka Públiko ta organisá, durante siman di buki, un tayer pa alumno di skol básiko di grupo 5 te ku grupo 8. Siman di Buki lo ta di 8 di novèmber pa 11 di novèmber 2021. E tema ta: “Bira loke bo ke”.

 

Jefferson Rosalia lo duna e parti práktiko di e tayer. Segni Bernadina ta enkargá ku e parti di teoria. Pa e parti di teoria e hóbennan lo siña kon pa usa nan fantasia i inspirashon pa e tipo di storia ku e ta bai skibi. Asina e hóben ta siña kon pa strukturá un storia for di komienso te final. E tópiko pa e tayer ta bai tokante profeshon. Pa e parti práktiko, esaki ta bai kon pa artikulá, kon pa presentá e kuenta na un manera ku e ta bira bibu pa esnan ku ta les’é òf tendé. Tambe e hóbennan lo siña kon pa usa e lenguahe korporal i variashon di bos i tono.  Biblioteka Públiko ta gradisí e mayornan ku ta laga nan yu partisip ána e tayer “Bira loke boke”.

 

 

Verhalen en gedichten leren schrijven tijdens de Boekenweek

 

Kralendijk – Om jongeren te leren hoe ze een gedicht of een verhaal moeten schrijven organiseert de Openbare Bibliotheek tijdens de Boekenweek, een workshop voor basisschoolleerlingen van groep 5 t/m 8. De Boekenweek is van 8 tot 11 november 2021. Het thema is ‘Word wat je wil’.

 

Jefferson Rosalia verzorgt het praktische gedeelte van de workshop. SegniBernadina is belast met het theoretische gedeelte. Bij het onderdeel theorie leren de kinderen hoe hun fantasie en inspiratie te gebruiken voor het soort verhaal dat ze gaan schrijven. Zo leren de kinderen hoe ze van het begin tot aan het eind structuur moeten aanbrengen in een verhaal. Het onderwerp van de workshop gaat over beroepen. Het praktische gedeelte behandelt het articuleren en hoe het verhaal te presenteren zodat het gaat leven voor degenen die het lezen of ernaar luisteren. De kinderen leren ook hoe ze lichaamstaal kunnen gebruiken en variatie van stem en toon. De Openbare Bibliotheek bedankt alle ouders die hun kinderen laten deelnemen aan de workshop ‘Word wat je wil’.

Share This
error: Content is protected !!