Minister Ingrid van Engelshoven  (Enseñansa, Kultura i Siensia) ta hiba un bishita di trabou na Boneiru di 24 te ku 27 di òktober benidero.

Riba djaluna 25 di òktober e bishita ta den kuadro di enseñansa. Durante e promé parti di dia minister lo bishitá entre otro Skol Amplio Papa Kornes, un di e skolnan kaminda ta forma futuro dosentenan via e konsepto di ‘Samen Opleiden en professionaliseren’, un kompania di siña i traha i ‘IT Academy’ di SGB.Tambe e lo gosa di un lùnch na restorant Chez Nous, prepará pa alumnonan di VMBO i sirbí pa alumnonan di SLP di SGB. Mas aleu tin un kombersashon ku miembronan di Konseho Insular riba programa durante kua lo hiba kombersashon tokante entre otro e problemátika di transishon pa studiante, e empeño pa agèndanan di enseñansa 2022-2026, temanan di kultura/kombenio di kultura i tópikonan ku ta poné riba agènda di e reunion ministerial di Kuater Pais na komienso di 2022.

Den oranan di mainta riba djamars 26 di òktober, minister lo hiba kombersashon ku Kolegio Ehekutivo kompletu, lo bishitá Biblioteka Públiko Boneiru, kaminda huntu ku diputado Den Heyer, e lo firma un akuerdo di intenshon pa e biblioteka,  i seguidamente lo bishitá e sitio di konstrukshon di e kompleho monumental Cocari II. Tramèrdia e lo topa ku algun ‘TOP trainee’ i lo hiba kombersashon ku EQ Boneiru tokante derechinan LHBT.

Riba e último dia, djárason 27 di òktober, minister lo bai Rincon kaminda e lo bishitá Mangazina di Rei i Kolegio San Luis Beltran kaminda e lo ta presente pa un lès di músika di e ‘leerorkest’.

Ta klousura e bishita di trabou di e minister ku un konferensia prensa

Minister van Engelshoven bezoekt Bonaire

Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) brengt van 24 tot en met 27 oktober a.s. een werkbezoek aan Bonaire. Op maandag, 25 oktober staat het bezoek in het teken van het onderwijs. Gedurende het eerste dagdeel bezoekt de minister onder meer de Brede School Papa Cornes, één van de scholen die aankomende leraren opleidt via het concept van Samen Opleiden & Professionaliseren, een leerwerkbedrijf en de IT Academy van de SGB en geniet zij van een lunch bij restaurant Chez Nous, voorbereid door VMBO leerlingen en uitgeserveerd door SLP leerlingen van de SGB. Verder staat er een gesprek met leden van het Bestuurscollege van Bonaire op het programma, waar onder andere zal worden gesproken over de doorstroomproblematiek van studenten, de inzet voor de onderwijsagenda 2022-2026, cultuuronderwerpen / cultuurconvenant en onderwerpen die op het ministerieel Vierlandenoverleg begin 2022 worden geagendeerd.

Dinsdagochtend 26 oktober spreekt de minister het voltallige Bestuurscollege, en brengt ze een bezoek aan de Openbare Bibliotheek Bonaire, waar zij samen met Gedeputeerde Den Heijer een intentieovereenkomst voor de bibliotheek zal ondertekenen, en aansluitend zal zij de bouwlocatie van het monumentaal complex Cocari II bezoeken. Na de middag heeft ze een ontmoeting met enkele Top trainees en gaat ze in gesprek met EQ Bonaire over LHBT-rechten.

Op de laatste dag, woensdag 27 oktober, gaat de minister naar Rincon waar ze een bezoek zal brengen aan Mangazina di Rei en aan Kolegio San Luis Beltran waar ze een muziekles zal bijwonen van het leerorkest.

Het werkbezoek van de minister wordt afgesloten met een persconferentie.

Minister van Engelshoven visits Bonaire

 

Minister Ingrid van Engelshoven (Education, Culture and Science) will pay a working visit to Bonaire from the 24th  to the 27th of October.

 On Monday, the 25th of October the focus of the visit will be on education. During the first half of the day, the minister will visit, among other things, the Brede School Papa Cornes, one of the schools that trains future teachers through the concept of ‘Samen Opleiden & Professionalisering, a work-study company and the IT Academy of the SGB, and she enjoys lunch at restaurant Chez. Nous, prepared by VMBO students and served by SLP students from the SGB. A meeting with members of the Executive Council of Bonaire is also on the agenda, during which topics such as the transition problems of students, the commitment to the education agenda 2022-2026, cultural topics / culture covenant and topics that will be discussed at the ministerial Four-Country Consultation at the beginning of 2022, will be discussed.

On Tuesday morning, 26th of October, the minister will speak to the full Executive Council and will visit the Bonaire Public Library, where she will sign a letter of intent for the library together with commissioner Den Heijer, after which she will visit the construction site of the monumental complex Cocari II. In the afternoon she has a meeting with some Top trainees and talks with EQ Bonaire about LGBT rights.

On the last day, Wednesday the 27th of October, the minister will go to Rincon where she will visit Mangazina di Rei and Kolegio San Luis Beltran where she will attend a music lesson from the ‘learning’ orchestra.

The minister’s working visit will be concluded with a press conference.

 

Share This
error: Content is protected !!