Kralendijk – Pa medio di un karta Kolegio Ehekutivo a supliká sekretario di estado Blokhuis (Salubridat Públiko, Bienestar i Deporte) pa suspenshon di e desishon di Direktorado di Programa Kuido i Hubentut Hulanda Karibense (Programma directie Zorg en Jeugd Caribisch Nederland – ZJCN) pa stòp ku e kontrato di kuido ku Bonaire Laboratorium NV (BonLab) na fin di e aña akí. ZJCN ke ubiká e aktividatnan médiko inkluso un parti di personal di BonLab na Fundashon Mariadal.

Entidat Públiko Boneiru ta akshonista di BonLab. Despues di a risibí informashon tokante kanselashon di e kontrato di kuido, Kolegio Ehekutivo kuidadosamente a pensa tokante esaki, no solamente den su ròl di akshonista, pero tambe komo protektor di interes di komunidat boneriano. A base di e relato di echo pidí Kolegio Ehekutivo a yega na e konklushon ku ta eksistí opheshon serio kontra e prosedura ku ZJCN a sigui. E desishon ta en pugna ku e punto di bista ku na aña 2018 e Ofisina di Seguro di Kuido (Zorgverzekeringskantoor) a duna di konosé na gerensia di BonLab, pero ta basá tambe riba un rapòrt di kua su ophetividat ta na diskushon.

Kolegio Ehekutivo a hasi opheshon tambe kontra e echo ku ta duna BonLab únikamente 9 siman pa tuma medida apropiá, inkluso kumplimentu ku obligashonnan di dunadó di trabou relashoná ku su empleadonan. Alabes Kolegio Ehekutivo ta lamentá e manera di komuniká di parti di ZJCN, loke innesesariamente a krea inkietut serka personal di BonLab i den pueblo. A proponé sekretario di estado Blokhuis pa konhuntamente yega na un solushon ku ta satisfaktorio pa tantu interes di Gobièrnu di Reino komo di komunidat boneriano.

BESTUURSCOLLEGE MAAKT ZICH STERK VOOR BONLAB

Kralendijk – Het Bestuurscollege heeft staatssecretaris Blokhuis (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) per brief verzocht om opschorting van het besluit van de Programmadirectie Zorg en Jeugd Caribisch Nederland (ZJCN) het zorgcontract met Bonaire Laboratorium NV (BonLab) aan het einde van dit jaar te beëindigen. ZJCN wil de medische activiteiten inclusief een deel van het personeel van BonLab onderbrengen bij FundashonMariadal.

Het openbaar lichaam Bonaire is aandeelhouder van BonLab. Na te zijn geïnformeerd over de opzegging van het zorgcontract heeft het Bestuurscollege zich beraden, niet alleen in de rol van aandeelhouder, maar ook als behartiger van het belang van de Bonairiaanse samenleving. Op basis van het gevraagde feitenrelaas is het Bestuurscollege tot de conclusie gekomen dat er ernstige bezwaren bestaan tegen de door ZJCN gevolgde procedure. Het besluit is in strijd met het standpunt dat het Zorgverzekeringskantoor in 2018 aan de directie van BonLab kenbaar heeft gemaakt, maar ook is het gestoeld op een rapport waarvan de objectiviteit ter discussie staat.

Het Bestuurscollege heeft tevens bezwaar tegen het feit dat BonLab slechts 9 weken de tijd wordt gegund om gepaste maatregelen te nemen, waaronder het nakomen van werkgeversverplichtingen jegens de medewerkers. Het Bestuurscollege betreurt eveneens de wijze van communiceren door ZJCN waardoor er onnodig onrust is gecreëerd onder het personeel van BonLab en bij de bevoking. Staatssecretaris Blokhuis is voorgesteld om gezamenlijk een oplossing te vinden die zowel aan de belangen van de Rijksoverheid als die van de Bonairiaanse gemeenschap tegemoet komt.

 

Share This
error: Content is protected !!