ULTIMO ORA.

BONEIRU.

Yate luhoso konfiská na Boneiru

Djaluna 11 di sèptèmber 2017 a konfiská na Marina un yate luhoso na Boneiru. Esaki riba òrdu di Ministerio Públiko (OM) BES i ehekutá dor di funshonarionan di Recherche Samenwerkings Team (RST). RST a traha konhuntamente den esaki ku Warda Kosta i Koninklijke Marechaussee (KMar) ku na nan turno tabata den kontakto direkto ku Afpakteam di Kòrsou ku ta traha den esaki tambe ku Boneiru.

E konfiskashon di e yate a tuma lugá riba petishon di outoridat di Estádos Unídos. E sospecho ta ku e yate a keda atkerí ku plaka prosedente di aktonan kriminal. E balor di e yate ta laba den miónes di dollar.

E akshon tabata un bon ehèmpel di koperashon, pero tambe un señal na esnan den baho mundu ku merkansia atkerí ku plaka kriminal no ta propiedat seif na Boneiru.

Loke ta bai pasa awor ku e yate ta típiko di deliberashon ku outoridatnan Merikano
——
Luxe jacht in beslag genomen op Bonaire

Op maandag 11 september 2017 is in opdracht van het Openbaar Ministerie (OM) BES door het Recherche Samenwerkings Team (RST) in de Marina op Bonaire een luxe jacht in beslag genomen. Het RST werkte hierbij samen met de Kustwacht en de Koninklijke Marechaussee (KMar) en stond in nauw contact met het Afpakteam dat voor Curaçao en Bonaire werkt.

De inbeslagname vond plaats op verzoek van de autoriteiten in de Verenigde Staten. Vermoed wordt dat het jacht met crimineel verkregen geld is aangeschaft. De waarde van het schip loopt waarschijnlijk in de miljoenen.

De actie is niet alleen een mooi voorbeeld van samenwerking maar is ook een signaal dat met crimineel geld verkregen goederen ook op Bonaire geen veilig bezit zijn.

Wat er verder met het schip gebeurt is onderwerp van overleg met de autoriteiten in de Verenigde Staten.

INFO : O.M.

Share This
error: Content is protected !!