NOTISIA

BONEIRU

KASO ALAPAHA

Info OM BES:

Demanda 18 aña prison pa G.V.L. kaso  “Alapaha”

Djabièrnè 15 di sèptèmber 2017 a trata na Boneiru e kaso konosí komo “Alapaha”. Ta trata di un kaso di tiramentu fatal den Kaya Korsow den sentro di siudat dia 1 di mart 2017 pa 02:10 or di mardugá. Jodrithan Theodora a pèrdè su bida na momentu ku a tira sinku biaha for di un Suzuki Swift dirigí riba dje. Tres tiru a alkansá Theodora. El a muri algun ratu despues den hospital a konsekuensia di e heridanan. G.V.L. ta sigun Ministerio Públiko BES e sospechoso mayó. Esaki konforme e pruebanan den e kaso.
“E tiramentu a kousa hopi verdrit bou di famia i amigunan di Jodrithan Theodora. E verdrit ta hopi grandi. E morto di Theodora a kousa tambe un impakto grandi riba komunidat di Boneiru. E tiramentu a kousa sentido di falta di seguridat i inkredulidat ; e tipo di kosnan asina no tin ku tuma lugá riba Boneiru”, di akuerdo ku Fiskal den su rekisitorio den sala di Korte.

Kontra e sospechoso G.V.L. a hasi un demanda di 18 aña prisòn. El a keda para riba su derechi di no papia (zwijgrecht). Esaki ta su derechi, pero dor di keda ketu e no a duna klaridat riba e motibu di e tiroteo i morto. “El a ninga pa duna klaridat. Dor di esaki ta te dia di awe kompletamente deskonosí ta kiko a pasa i dikon. Esaki ta motibu pa mas tristesa”, di akuerdo ku Fiskal di Ministerio Públiko.
Veredikto ta 5 di oktober pa 08:45 or.

Eis 18 jaar cel voor G.V.L. zaak  “Alapaha”

Vrijdag 15 september heeft op Bonaire de behandeling plaatsgevonden van de zaak “Alapaha”. Het betreft de dodelijke schietpartij op 1 maart 2017 omstreeks 02:10 uur in de nacht in de Kaya Korsow in het centrum van de stad. Jodrithan Theodora werd hierbij neergeschoten. Vanuit een zwarte Suzuki Swift werd vijf keer op het slachtoffer geschoten. Hij wordt drie keer geraakt en overlijdt korte tijd later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. G.V.L. is volgens het OM, uit het onderzoek gebleken bewijsmiddelen, als dader te beschouwen.

“Deze schietpartij heeft bij de familie en vrienden van Jodrithan Theodora onnoemlijk veel leed toegebracht. Het verdriet door het overlijden is groot. De dood van Jodrithan heeft ook een impact gehad op de gemeenschap van Bonaire. Het heeft geleid tot gevoelens van onveiligheid en ongeloof: dit soort zaken horen op Bonaire niet te gebeuren”, zo verklaarde de Officier van Justitie ter rechtszitting.

Tegen de verdachte is donderdag een gevangenisstraf van 18 jaar geëist. Door zich op zijn zwijgrecht te beroepen is er geen duidelijkheid in de reden voor de schietpartij. “Hij heeft geweigerd tekst en uitleg te geven, waardoor het voor de nabestaanden tot op de dag van vandaag volstrekt onduidelijk is waarom Jodrithan dood moest. Dit zorgt voor nog meer leed”, aldus de Officier van Justitie.
Uitspraak in deze zaak is op 5 oktober om 8:45 uur.

 

Share This
error: Content is protected !!