Kralendijk- Kolegio Ehekutivo no ta tuma un posishon pa loke ta trata terminashon di e relashon di trabou entre STINAPA i su direktor saliente, Arjen de Wolff. Segun diputado Elvis Tjin Asjoe di ku entre otro ekonomia i turismo den su portafolio, STINAPA ta outónomo ora ta traha asuntunan manera esaki.

“STINAPA ta loke nos ta yama un organisashon no-gubermental (NGO)”, Tjin Asjoe ta splika. Segun e diputado esaki ta nifiká ku STINAPA ta hiba su propio maneho, i ta responsabel tambe pa su propio maneho di personal. E diputado ta di opinion sin embargo, ku te na e momentunan aki no tin motibu pa duda e konsiderashonnan di direktiva di STINAPA, pa loke ta trata e desishon aki.  Banda di esaki kolegio ehekutivo ta komprondé ku esaki ta un desishon ku aprobashon di ámbos partido.

Tjin Asjoe a bisa ku entretantu sí tabata tin un promé kontakto ku STINAPA riba e asuntu. “STINAPA ta un organisashon importante den nos komunidat ku un tarea hopi importante, ku ta protekshon di nos medio ambiente. Alabes nan ta un sosio importante di gobièrnu ora ta trata nos esfuersonan pa posishoná Boneiru komo e promé ‘Blue Destination’ na mundu. Den e kuadro aki nos a pidi e direktiva di STINAPA pa dentro di poko reuní ku BC, pa duna splikashon tokante e manera ku kontinuidat i e funshonamentu di e organisashon ta wòrdu garantisá den lus di e situashon ku a surgi”.

——————————————————————————————————————–

Kralendijk- Het bestuurscollege neemt geen positie in als het gaat om de beëindiging van het dienstverband tussen STINAPA en haar voormalig directeur Arjen de Wollf. Volgens gedeputeerde van Economische Zaken en Toerisme, Elvis Tjin Asjoe, is STINAPA wat dit betreft autonoom.

“Het gaat hier om een zogenaamde non-gouvernementele organisatie (NGO)”, aldus Tjin Asjoe die zegt dat de organisatie daarmee haar eigen beleid bepaalt en een bestuur heeft dat de verantwoordelijkheid draagt voor het gevoerde personeelsbeleid. De gedeputeerde is van mening dat er tot zover geen redenen zijn om te twijfelen aan de afwegingen van het STINAPA-bestuur in het onderhavige geval. Daarnaast begrijpt het BC dat het gaat om een beslissing met wederzijds goedvinden.

Volgens Tjin Asjoe heeft het BC inmiddels wel contact gelegd met het bestuur van STINAPA. “STINAPA is een gezichtsbepalende organisatie binnen onze samenleving, met een heel belangrijke taak als het gaat om de bescherming van onze natuurlijke rijkdommen. Daarnaast is zij een belangrijke partner in het neerzetten van onze eiland als de eerste Blue Destination op de wereld. In dat kader hebben wij de afspraak gemaakt dat het Bestuur het BC binnenkort bijpraat en ons daarbij ook informeert hoe de continuïteit en operationele effectiviteit in de ontstane situatie worden geborgd

Share This
error: Content is protected !!