Riba djaweps 5 di sèptèmber 2019 a haña e restonan mortal di dos persona na bordu di e tankero Italiano MT RBD GINO FERRETTI. E tankero ku ta nabega bou di bandera Italiano, tabata na kaminda di Brasil pa Statia. Na kaminda, e kapitán a mèldu e insidente ku a pasa na bordo di su barku.

E kurpa nan ku a haña ta di dos hombre di 33 i 42 aña di edat di nashonalidat Filipino. Ta sospechá ku nan a pèrde nan bida dor di un krimen. Un sospechoso di 43 aña, tambe di nashonalidat Filipino a keda detené. Kuerpo di Polis Karibe Hulandes (KPCN) a investigá e kaso ku un tim di Boneiru i Statia a base di un petishon hudisial di Italia. Aki a tende diferente testigu. A base di un petishon pa ekstradishon di Italia, a traslada e sospechoso riba djaweps 12 di sèptèmber pa e outoridatnan Italiano ku lo sigui investiga e kaso mas aleu.


Op donderdag 5 september 2019 zijn aan boord van een Italiaanse olietanker, MT RBD GINO FERRETTI, de stoffelijke overschotten van twee personen aangetroffen. De olietanker varende onder de Italiaanse vlag, was onderweg van Brazilië naar Sint Eustatius. De kapitein had onderweg reeds melding gemaakt van een incident aan boord van zijn schip.

De gevonden lichamen zijn van twee mannen, 33 en 42 jaar oud, met de Filipijnse nationaliteit. Zij zijn door een misdrijf om het leven gekomen. Er is een verdachte, een 43 jarige man, aangehouden. Deze heeft eveneens de Filipijnse nationaliteit. Het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) heeft met een team vanuit Bonaire en Sint Eustatius onderzoek gedaan in deze zaak op basis van een rechtshulpverzoek vanuit Italië. Hierbij zijn diverse getuigen gehoord. Naar aanleiding van een uitleveringsverzoek vanuit Italië, is de verdachte, op donderdag 12 september 2019, overgedragen aan de Italiaanse autoriteiten die de zaak verder onderzoekt.


On Thursday, September 5, 2019, the remains of two people were found aboard an Italian oil tanker, MT RBD GINO FERRETTI. The oil tanker sailing under the Italian flag was en route from Brazil to Statia. Along the way, the captain had reported the incident on board his ship. The bodies of two men were found, 33 and 42 years old, with the Filipino nationality. It is suspected that they were killed foul play. A suspect, a 43-year-old man, also with the Filipino nationality, has been arrested. The Caribbean Netherlands Police Force (KPCN) has investigated this matter with a team from Bonaire and Statia following a request for legal assistance from Italy. Various witnesses were heard. The suspect was transferred on Thursday, September 12 2019, to the Italian authorities, following a request for extradition from Italy, who are investigating the case further.

Share This
error: Content is protected !!