Djasabra último diputado Nina den Heyer, riba e di dos dia di su bishita di trabou na Hulanda Oropeo, tabata presente na e entrenamentu ku e ofisina TuranGoeloe ta duna na studiantenan di promé aña ku a bini for di Boneiru. E entrenamentu tokante trabou di un ‘buddy’ ta intenshoná pa prepará studiantenan nobo riba nan bida di studiante leu for di kas. ‘E entrenamentu aki ta hopi útil. E studiantenan no solamente ta haña tur sorto di konseho práktiko, pero e entrenamentu ta enfoká tambe riba nan abilidatnan, por ehèmpel kon pa establesé kontakto. Mi mes durante e temporada ku mi a studia a eksperensiá ku mas rápido bo sera amistat, mas mihó esei ta pa bo resultadonan di estudio. E ora ei bo no ta pará bo so den un suidat straño i na un skol straño’, sigun diputado Den Heyer. E diputado a tuma tempu pa kombersá ku e studiantenan i informá tokante nan promé eksperensianan. ‘Mi kier a tende kua ta e problemanan ku nan ta konfrontá, di manera ku nos por tene kuenta ku esei ora di preparashon di e studiantenan ku otro aña ta biaha pa Hulanda.’

E entusiasmo di e studiantenan a impreshoná diputado Den Heyer. ‘Nan ta super motivá. E echo ku nan a lanta tempran for di nan kama pa partisipá na e entrenamentu aki na Den Haag ta un prueba di esei. Tin studiante ku a bini for di Groningen i Maastricht, eseinan tin ku biaha 2 ora pa bini i 2 ora pa bai bèk atrobe ku trein.’ Presensia di e diputado tabata un sorpresa pa e studiantenan. Ku un aplouso duru nan a honra e diskurso kòrtiku ku el a enkurashá e studiantenan kuné. Nina den Heyer tabata akompañá pa e miembro di Tweede Kamer Antje Diertens, kende na nòmber di frakshon di D66 ta bosero di Relashonnan den Reino i ku semper ta mustra un enbolbimentu fuerte ku e partinan karibense di Reino.


VOLGENS GEDEPUTEERDE NINA DEN HEYER: ‘STUDENTEN ZIJN SUPER GEMOTIVEERD!’

Gedeputeerde Nina den Heyer heeft zaterdag, de tweede dag van haar werkbezoek aan Europees Nederland, een deel bijgewoond van de training die het bureau TuranGoeloe voor de eerstejaarsstudenten uit Bonaire verzorgt. De training ‘Buddyschap’ is bedoeld om de nieuwkomers voor te bereiden op hun studentenleven ver van huis. “Deze training is ontzettend nuttig. De studenten krijgen niet alleen allerlei praktische tips, maar er wordt ook gericht gewerkt aan hun vaardigheden, bijvoorbeeld om te netwerken. Ik heb zelf in mijn studietijd in Nederland ervaren dat hoe eerder je vriendschappen sluit, des te beter dat is voor je leerprestaties. Dan sta je er niet alleen voor in een vreemde stad en op een vreemde school”, aldus gedeputeerde Den Heyer. De gedeputeerde nam de tijd nam om met studenten in gesprek te gaan en naar hun eerste ervaringen te informeren. ,,Ik wilde horen tegen welke problemen zij aanlopen zodat we daar bij de voorbereiding van de studenten die volgend jaar vertrekken rekening mee kunnen houden. Veel problemen hebben zich overigens niet voorgedaan.”

Gedeputeerde Den Heyer is onder de indruk van de gedrevenheid van de studenten. “Ze zijn supergemotiveerd. Dat blijkt ook wel uit het feit dat ze vroeg hun bed uit zijn gekomen om aan deze training in Den Haag deel te nemen. Er zijn studenten uit Groningen tot Maastricht, dat is toch al gauw 2 uur heen en weer 2 uur terug met de trein.” Voor de studenten was de aanwezigheid van de gedeputeerde een verrassing. De korte toespraak waarin ze de studenten een hart onder de riem stak werd met een luid applaus ontvangen. Nina den Heyer was in het gezelschap van Tweede Kamerlid Antje Diertens die namens de D66-fractie woordvoerder Koninkrijksrelaties is en altijd grote betrokkenheid toont bij de Caribische delen van het Koninkrijk.

Share This
error: Content is protected !!