Kralendijk – Djadumingu atardi tabata tin aktividat nan durante e kompetensia di Kopa Mundial na entrada di e Marina na Plaza Resort Bonaire. 70 Sunfish nobo a keda tresé ku nan number riba nan bela. E konfigurashon mester kumpli ku un seri di reglanan, ku ta keda kontrolá dor di ISCA (International Sunfish Class Association), John Butine, ken tabata tin ku prueba 16 punto, pa krea igualidat di oportunidat pa kada partisipante. Parti atardi a eksplorá e awa atraves di kareda nan di praktika tradishonal, tantu pa e partisipante nan komo e komishon di ‘start and finish’. Hopi hende a sigui e partisipante nan for di Plaza Marina. Di djaluna pa djarason i otro siman, por mira e kareda nan for di Plaza Resort Bonaire of Donkey Beach. E kareda nan di praktika a keda siguí dor di evaluashon di e komishon di kareda, i un seshon informativo, ku bandera nan di e 12 pais nan ku ta partisipando a forma un desfile kaminda ku e apertura ofisial a keda realisá dor di gezaghebber Edison Rijna. Den un ambiente trankil manera e karakterístika di Boneiru tabatin varios diskurso, Arlene Finies a kanta e himno di Boneiru i gezaghebber Rijna a habri e evento ofisial. Despues studiante nan di MBO di Techniek, Leisure & Hospitality i Media a keda gradisí pa yuda durante e evento i basta boluntario a saka potrèt ku e organisado nan lokal, Ton Nuijten i Elisabeth Vos. Por a nota e partisipante nan di 12 diferente pais durante e atardi di apertura i kompetensia feros den e awanan, ku ta kontinua awe ku 4 diferente kareda.


Felle strijd voor de wereldtitel De zondagmiddag kenmerkte zich door grote bedrijvigheid op het WK wedstrijdterrein op de landtong bij de haveningang van de Plaza Marina. 70 nieuwe Sunfishes werden door de deelnemers aan het WK opgetuigd en voorzien van een genummerd zeil. De bevestiging moet voldoen aan een aantal regels, die nauwkeurig worden gecontroleerd door ISCA (International Sunfish Class Association) measurer John Butine, die de samenstelling op 16 punten moest kunnen goedkeuren, teneinde ook hierbij gelijke kansen te creëren voor alle deelnemers. In de namiddag werd het vaarwater verkend door middel van de traditionele oefenrace voor zowel zeilers als het start-en finish committee. Veel supporters en belangstellenden volgden de zeilers vanaf de Plaza Marina. Vanaf vandaag tot en met volgende week woensdag kunnen de races gadegeslagen worden op het vrij toegankelijke terrein van het Plaza Resort of vanaf het strand van Donkey Beach. Na de oefenrace volgde de evaluatie van het wedstrijdcomité en de skippers briefing voor de zeilers, die getoond met de vlaggen van de twaalf deelnemende landen een parade vormden naar het wedstrijdterrein waar de officiële opening werd verricht door Gezaghebber Edison Rijna In een voor Bonaire zo kenmerkende ontspannen sfeer deden diverse sprekers hun woordje, zong Arlene Finies met veel overgave het Bonairiaanse volkslied en verklaarde Rijna het evenement met trots voor geopend. Daarna werd een grote groep studenten van het MBO Techniek, Leisure & Hospitality en Media bedankt voor hun onmisbare hand- en spandiensten en gingen tientallen vrijwilligers op de foto met de lokale organisatoren Ton Nuijten en Elisabeth Vos. Opvallend is de verbroedering van de deelnemers uit twaalf naties tijdens de gezellige openingsavond en de felle competitie op het water, die vandaag tijdens vier back to back races wordt voortgezet.


Fierce battle for the world title Sunday afternoon was characterized by great activity at the World Cup competition site at the harbor entrance of the Plaza Marina. 70 new Sunfishes were rigged by the participants of the World Championships and provided with a numbered sail. The set up must comply with a number of rules, which are carefully checked by ISCA (International Sunfish Class Association) measurer John Butine, who had to be able to approve 16 points, in order to create equal opportunities for all participants. In the afternoon, the waters were explored through the traditional practice race for sailors as well as for the start- and finish committee. Many supporters and friends followed the sailors from the Plaza Marina. From today until Wednesday and next week the races can be watched on the freely accessible terrain of the Plaza Resort or from Donkey Beach. The practice race was followed by the evaluation by the race commission and the skippers briefing for the sailors, which, displayed with the flags of the twelve participating countries, formed a parade to the competition site where the official opening was done by Lieutenant Governor Edison Rijna. In a relaxed atmosphere that is so characteristic of Bonaire, various speakers gave their speeches, Arlene Finies sang the Bonairean national anthem with great dedication and Rijna proudly declared the event open. Afterwards, a large group of students from the MBO Techniek, Leisure & Hospitality and Media were thanked for their indispensable hand and care services and dozens of volunteers posed for a group picture with the local organizers Ton Nuijten and Elisabeth Vos. Striking is the fraternization of the participants from twelve nations during the pleasant opening evening and the fierce competition on the water, which is being continued today during four back to back races.

Share This
error: Content is protected !!