KRALENDIJK – Kuerpo di Bombero Hulanda Karibense ta organisá un siman di ehersisio na Boneiru di 16 pa 20 di sèptèmber, ku ehersisionan di práktika di kandela grandi i otro kalamidat. BKCN tin atenshon kontinuo pa kapasitá i trein su personal kompleto, ku e meta di tin un kuerpo di bombero profeshonal, ku personal bon kapasitá. Treinen i práktika hopi biaha ta sosodé den òf rondó di e kazèrne, pero tin biaha tambe ta nesesario pa hasi esaki na otro sitio.

Durante di e siman di treinen aki pa ofisialnan den servisio, ta trein riba tur riesgo (grandi) ku por tin na Hulanda Karibense: kandela den kompania, insidente ku supstansia peligroso, aksidente na aeropuerto i/òf ku barku krusero, tormenta tropikal, etc. Durante e dianan ariba menshoná, Boneiru por lo tantu ta esenario (fiktisio) di kandela grandi, eksploshon i otro kalamidat, kaminda lo hasi práktika mas paresido na bèrdat posibel.

Lo tin treinen riba tres diferente lugá, i brantwer lo ta presente na e sitionan ku diferente vehíkulo di brantwer i bombero.

Si durante e dianan aki habitantenan mira brantwer den akshon na Kralendijk, no nesesariamente ke men ku tin algu malu andando. Lo tin señal di atvertensia na e lugá di treinen, ku ta indiká ku ta trata di un ehersisio. Mas ku klaro kuerpo di bombero lo hasi tur loke ta posibel pa limitá molèster.


Brandweerkorps Caribisch Nederland organiseert trainingsweek op Bonaire


Het Brandweerkorps Caribisch Nederland (BKCN) organiseert op Bonaire  van 16 tot en met 20 september een trainingsweek met praktijkoefeningen van grote branden en andere calamiteiten. BKCN heeft continu aandacht voor het trainen van het gehele personeel, met als doel het hebben van een professioneel brandweerkorps met goed opgeleide en getrainde brandweerpersoneel. Trainen en oefenen gebeurt vaak in of rondom de kazerne, maar soms is het noodzakelijk om dit ook op andere locaties te doen.

In deze trainingsweek voor officieren-van-dienst, wordt getraind op alle (grotere) risico’s die zich in Caribisich Nederland voor kunnen voordoen: bedrijfsbranden, incidenten met gevaarlijke stoffen, ongevallen op de luchthaven en/of met cruiseschepen, tropische stormen, etc.  Bonaire is deze dagen dus (fictief) het toneel van grote branden, ontploffingen en andere calamiteiten, waarbij zo realistisch mogelijk geoefend zal worden. 

Er zal op drie verschillende locaties worden geoefend en de brandweer is hierbij aanwezig met meerdere brandweervoertuigen en manschappen.

Wanneer inwoners  de brandweer op deze dagen zien optreden in Kralendijk, is er dus niet per se iets aan de hand. Via waarschuwingsborden op locatie zal worden aangegeven dat het om een oefening gaat. Uiteraard zal de brandweer er alles aan doen om de overlast te beperken.


Fire Department Caribbean Netherlands organizes training week on Bonaire

The Caribbean Netherlands Fire Department (BKCN) is organizing a training week on Bonaire from September 16th through 20th with practical exercises of major fires and other calamities. BKCN continuously focuses on providing training for all staff, with the aim to have a professional fire department with well-educated and trained firefighters. Training and practice often takes place in or around the barracks, but sometimes it is necessary to do this at other locations as well.

In this training week for on-duty officers, training is provided for all (greater) risks that may occur in the Caribbean Netherlands: company fires, incidents with hazardous substances, accidents at the airport and / or with cruise ships, tropical storms, etc. These days, therefore, Bonaire is (fictionally) the scene of major fires, explosions and other calamities, where practice will be as realistic as possible.

There will be practice at three different locations and the fire brigade will be present with several fire brigade vehicles and personnel.

If residents see the fire brigade in action these days in Kralendijk, this does not necessarily mean that there is something wrong. Warning signs on location will indicate that it is an exercise. The fire brigade will of course do everything in its power to minimize the inconvenience.

Share This
error: Content is protected !!