Durante e prome dia di kompetensia di ‘Sunfish World Championship’ pa e kategoria di ‘Youth’ i ‘Masters’ e wer tabata uno di prekupashon. Direktor di kareda Menno Vercouteren ta haña ku e wer difisil pa tantu komo e partisipantenan komo e ofisialnan di kareda ku tin ku sigui e kompetensia segun e reglanan. E bientu fuerte desea a baha atrobe i e tiki bientu ku ta tin den oranan di mainta tabata bini for di nort-west i no noreste manera sa ta kustumber. Pa e partisipantenan lokal esaki ta un desbentaha, pero ideal pa e partisipantenen di sentro i sur amerika, kual ta kustumbra ku bientu ku ta kambia i swak.

Na final di e 4 karedanan, e tim bon organisa i ku pashon di Peru a domina den e kategoria ‘youth’, ku 4 di nan 5 partisipantenan den e top 10. Prome luga ta pa Simon Gomez Ortiz for di Kolombia ku 2 prome i 2 segundo luga.

Darius Berenos, kende a gana resien pa Korsou, ta representando e islanan ABC den e top 10 na posishon number 8. Bruno Brouwers i Bas van der Gulik ta na di 11 i di 12 luga despues di e prome dia. E 7 partisipantenan ‘youth’ di Boneiru ta benefisiando prinsipalmente di e eksperensia inisial i final di e ‘World Cup’.

E top di e masters ta wordu domina den e prome 6 luganan dor di 6 diferente pais, ku e Boneriano Sipke Stapert na di 3 luga. E Peruano Alex Zimmermann ta e ganador den e klasifikashon general ku 3 kareda gana i un na di 2 luga. E Merikano Jason Pigot na di 2 luga, na di 4 luga Hans van der Gulik for di Korsou, na di 5 luga Ronald van Asselt for di Hulanda i na di 6 Poopy Marçon for di Martinique. Ela gana prome luga den e di 2 kareda kitando e e titulo for di Zimmermann. Ramon ‘Yellow’ Martis ta defende Boneiru na di 7 luga, huntu ku George ‘Kabes’ Soliana na di 8 luga. Aruba a subi e lista na di 10 luga ku Theo Poiesz patras di Gerard Vos for di Hulanda.

Awe i mañan e karedanan ta kontinua pa ‘Youth’ i ‘Masters’ ku un maksimo di 9 kareda, si e bientu subi. E ganadornan den e kategoria aki lo keda anunsia djarason anochi.


Moeilijke weersomstandigheden bij Sunfish WK

Ook tijdens de eerste racedag van de Sunfish WK voor de Jeugd en Masters categorieën houden de weersomstandigheden de gemoederen bezig. Race director Menno Vercouteren vindt het weer ‘moeilijk’ voor zowel zeilers als de race officials die de competitie in goede banen moeten leiden. De vurig gewenste ferme wind laat het opnieuw afweten en het beetje wind dat zich in de ochtenduren nog laat voelen komt meer uit het noordwesten dan uit de vertrouwde noordoostelijke richting. Voor de lokale zeilers een nadeel, dat juist de deelnemers uit Midden- en Zuid-Amerika, die de veranderlijke, zwakke wind gewend zijn, in de kaart speelt.

Na afloop van de eerste vier races beheerst het goed georganiseerde en gepassioneerde team uit Peru de hoogste regionen bij de jeugd, met vier van de vijf deelnemers in de top tien. De eerste plaats is vooralsnog voor Simon Gomez Ortiz uit Colombia met twee eerste, en twee tweede plaatsen.

Darius Berenos, die onlangs het Curaçaose kampioenschap op zijn naam schreef, vertegenwoordigt de ABC eilanden in deze top tien op een mooie achtste plaats. Bruno Brouwers en Bas van der Gulik staan na de eerste dag op 11 en 12. De zeven Bonaireaanse jeugdzeilers profiteren vooral van de start- en finishervaringen in dit WK.

De top van de masters wordt op de zes eerste plaatsen aangevoerd door zes verschillende nationaliteiten, waarbij de Bonaireaan Sipke Stapert opvalt op de derde plaats. De Peruaan Alex Zimmermann is de onbetwiste winnaar in het algemene klassement met drie gewonnen races en een tweede plaats. Op 2 staat de Amerikaan Jason Pigot, op 4 de Curacaose Hans van der Gulik, op 5 de Nederlander Ronald van Asselt en op 6 Poopy Marçon uit Martinique. Hij kaapte de eerste plaats in de tweede race weg voor de neus van Zimmermann. Ramon ‘Yellow’ Martis verdedigt Bonaire op 7, samen met George ‘Kabes’ Soliana op 8. Aruba komt de lijst binnen op 10 in de persoon van Theo Poiesz achter de Nederlander Gerard Vos.

Vandaag en morgen worden de races voor Jeugd en Masters voortgezet tot een maximaal totaal van negen races, als de wind meezit. Woensdagavond zullen de kampioenen in deze categorieën worden bekendgemaakt.


Difficult weather conditions

During the first racing day of the Sunfish World Championship for the Youth and Masters categories once again the weather conditions continue to concern. Race director Menno Vercouteren finds the weather “difficult” for both sailors and the race officials who have to mainstream the competition according to the rules. The desired strong winds fail again and the bit of wind that can still be felt in the morning hours comes more from the northwest than from the familiar northeast direction. For local sailors a disadvantage, but favorable for the participants from Central and South America, who are used to the changeable, weak wind. At the end of the first four races, the well-organized and passionate team from Peru dominates the highest regions in the youth category, with four of the five participants in the top ten. First place is for Simon Gomez Ortiz from Colombia with two first and two second places.

Darius Berenos, who recently won the Curaçao championship, represents the ABC islands in this top ten in a strong eighth position. Bruno Brouwers and Bas van der Gulik are at 11 and 12 after the first day. The seven youth sailors from Bonaire mainly benefit from the starting and finishing experiences in this World Cup.

The top of the masters is led in the first six places by six different nationalities, with the Bonairean Sipke Stapert standing out in third place. The Peruvian Alex Zimmermann is the undisputed winner in the general classification with a win in three races and one second place. In 2nd place is the American Jason Pigot, in 4th Hans van der Gulik from Curacao, in 5th Ronald van Asselt from The Netherlands and in 6 Poopy Marçon from Martinique. He won first place in the second race taking away the win from Zimmermann. Ramon ‘Yellow’ Martis defends Bonaire in 7th place, together with George ‘Kabes’ Soliana in 8th. Aruba enters the list in 10th place in the person of Theo Poiesz behind Gerard Vos from The Netherlands.

Today and tomorrow the races for Youth and Masters will be continued to a maximum of nine races, if the wind is catching up. The champions in these categories will be announced on Wednesday evening.

Share This
error: Content is protected !!