Kralendijk – Gobièrnu di Boneiru pa medio di su departamentu di Planifikashon i Desaroyo a  pone e último dos bòrchinan di preferensia den tráfiko den bario di Rincon. Ta trata di bòrchi ku ta indiká ku outomobilistanan mester duna tur hende na pia preferensia pa por krusa kaya via ‘zebrapad’. E lei nobo di tráfiko ta stipulá ku shofùrnan di outo i trùk, siklistanan i koredónan di skuter, motosaikel òf quad mester duna preferensia na tur hende ku ta krusando kaya riba ‘zebrapad’ òf ku ta pará na punto pa krusa kaya via ‘zebrapad’. Mester duna preferensia tambe na personanan ku ta kore un vehíkulo pa hende ku limitashon. Empleadonan di Entidat Públiko Boneiru a pone e bòrchinan na Kaya Encarnacion B. Sint Jago na altura di e botika. Entidat Públiko Boneiru ta poniendo tur kos na òrdu pa kumpli ku e reglanan nobo di tráfiko.   


TWEE LAATSTE VOORRANGSBORDEN GEPLAATST IN RINCON

Kralendijk – Het Bonairiaanse eilandbestuur heeft middels haar afdeling Ruimte en Ontwikkeling de laatste twee voorrangsborden in Rincon geplaatst. Het gaat om borden die aangeven dat voetgangers voorrang moeten krijgen om over te steken bij een zebrapad. In de nieuwe verkeerswet staat dat chauffeurs van auto’s en vrachtwagens, fietsers en mensen die op een scooter, motorfiets of quad rijden voorrang moeten geven aan voetgangers op een zebrapad of die op het punt staan om de straat over te steken via een zebrapad. Ook aan mensen op een scootmobiel moet voorrang verleend worden. Medewerkers van het Openbaar Lichaam Bonaire hebben de borden geplaatst op de Kaya Encarnacion B. Sint Jago ter hoogte van de apotheek. Het Openbaar Lichaam Bonaire is bezig alles op orde te brengen om te voldoen aan de nieuwe verkeersregels. 


Share This
error: Content is protected !!