KRALENDIJK – Tur kos a yega na su fin, tambe ‘Sunfish Worlds’ kual a dura 12 dia, kual tabata tin Boneiru e aña aki komo base. Durante un anochi agradabel riba beach na Plaza Beach Resort, ‘Sunfish Worlds’ a keda disidi despues di e último dos karedanan durante parti mainta pa den e kategoria ‘Youth’ i ‘Masters’. Esaki a resulta den par di momentu nan emoshonante mirando ku e partisipante nan tabata hopi entusiasma i esaki a hasi ku e bientu tambe a kopera. Manera esaki tabata bisto ayera, e promé lugá den tur 2 kategoria ya kaba tabata disidi. Tantu Simon Gomez Ortiz for di Kolombia, e kampion ‘Youth’ 2019, a keda koroná e anochi aki, i kampion ‘Overall Master’ Alex Zimmermann for di Peru solamente mester lo a gana 1 kareda pa risibi e titulo, i nan a hasie. Tur dos tabata riba podium par di biaha pa risibi premio. 

Manera tabata di spera, mas partisipante for di Sur Amerika tabata den ‘spotlight’, i partikularmente Peru a score frekuentemente banda di Ecuador, Chile, Guatemala, Merka i Martinique. Pero tambe tabata tin lugá riba podium pa nos partisipante nan lokal i esnan di islanan bisiña. Sipke Stapert a duna un bon presentashon pa Boneiru ku su premio na di 2 lugá, Masters 50+ i Overall, sigui pa e organisado Ton Nuijten ken a gana den e kategoria ‘Grand Masters’. Ezra Buys tabata esun miho den e kategoria ‘Apprentice Masters’, i Ramon –Yellow- Martis tabata na di 5 lugá den kategoria ‘Masters’. Hans van der Gulik (Korsou) a sali na di 4 lugá den ‘Masters’ i tabata falta 1 punto pa sali den e top 3. Meskos a sosode ku Bas van der Gulik di 17 aña, kende a sali na di 11 luga den ‘Youth’, kaminda e top 10 a risibi premio. Darius Berenos, e ‘Curaçao Sunfish champion 2019’, a mehorá hopi e último dia i a logra puesto number 5. Job Laboyrie a sali na di 2 lugá den kategoria ‘Grand Masters’. Jeaneau Thode di 14 aña (Boneiru) a risibi e premio pa e partisipante di mas hoben. 

Promé ku e seremonia, Ton Nuijten a yama su boluntarionan pa ekspresa gratitut dor di e organisashon ISCA, representa dor di e sekretaria Vicky Palmer, i mayoria partisipante. Kampion ‘Masters’ Alex Zimmermann, kende tin eksperensia su mes den organisashon di e evento aki na Peru, tambe a ekspresa hopi apresio pa e organisashon lokal i e hospitalidat ku el a risibi na Boneiru. E anochi ku a trese hoben i grandi huntu, a terminá ku un BBQ, musika i baile, i mirando na otro aña ora e di 15 edishon lo wordu organisa. Segun Palmer, ainda no a disidi unda lo organisa esaki, pero e evento lo tuma lugá ku yudansa di e sponser nan, manera Sunfish manufacturer Laser Performance. E kompania a bende alrededor di 20 boto ku ta keda uza solamente den e karedanan, kual ta disponibel na mitar di preis. Inkluso e belanan ku Boneiru su bandera, kual lo keda mira regular den awanan regional. Un bon rekordatorio di un evento eksitoso. 

Pa ful e resultado buska: yacht scoring Sunfish Worlds 2019 via Google.com


JEUGD – EN MASTER KAMPIOENEN SUNFISH 2019 UIT COLOMBIA EN PERU. OOK PODIUMPLAATSEN VOOR ARUBA, BONAIRE EN CURAÇAO

Aan alles komt een einde, ook aan het twaalf dagen durende Wereldkampioenschap Sunfish zeilen, dat dit jaar Bonaire als thuisbasis had. Tijdens een spannende en tegelijk gezellige avond op het strand bij het Plaza hotel werd een driedubbel WK Sunfish besloten nadat in de voormiddag de twee laatste races waren gevaren in de Jeugd- en Masters categorie. Die leverden nog enkele spannende momenten op omdat het enthousiasme van de deelnemers klaarblijkelijk zo aanstekelijk werkte dat ook de wind zich van zijn beste kant liet zien toen het startschot klonk. Zoals gisteren al duidelijk werd stonden de eerste plaatsen in beide categorieën al vast. Zowel Simon Gomez Ortiz uit Colombia, de op deze avond gekroonde jeugdkampioen 2019, als overall Master kampioen Alex Zimmermann uit Peru hoefden nog maar een race te winnen om hun titel binnen te halen. En dat deden ze. Beiden stonden meerdere malen op het podium om prijzen in ontvangst te nemen. 

Zoals verwacht traden meer zeilers uit Zuid Amerika voor het voetlicht, en vooral Peru scoorde frequent naast Ecuador, Chili, Guatamala, de VS en Martinique. Maar er waren ook podiumplaatsen voor de lokale zeilers en deelnemers van de buureilanden. Sipke Stapert leverde de beste prestatie voor Bonaire met een tweede plaats in de Masters 50+ én Overall, gevolgd door de lokale organisator Ton Nuijten die de Grand Masters categorie won. Ezra Buys was de beste bij de Apprentice Masters, en Ramon –Yellow- Martis werd vijfde bij de Masters. Hans van der Gulik (Curaçao) werd vierde bij de Masters en miste net een punt voor een plaats in de top drie. Dat overkwam ook de zeventienjarige Bas van der Gulik die genoegen moest nemen met een elfde plaats bij de jeugd, waar de top tien een prijs in ontvangst mocht nemen. Darius Berenos, de Curaçaose Sunfish kampioen 2019, verbeterde zijn positie sterk op de laatste dag en eindigde op een eervolle vijfde plaats. Job Laboyrie mocht de Arubaanse vlag tonen op de tweede plaats bij de Grand Masters. En de veertienjarige Jeaneau Thode (Bonaire) kreeg de prijs voor de jongste deelnemer. 

Voorafgaand aan de prijsuitreiking riep Ton Nuijten zijn team van vrijwilligers naar voren om samen met hen de dank te delen, die werd uitgesproken door de overkoepelende organisatie ISCA, vertegenwoordigd door secretaris Vicky Palmer, en het gros van de deelnemers. Ook masters kampioen Alex Zimmermann, die zelf ervaring heeft in het organiseren van grote zeilevenementen in zijn geboorteland Peru, sprak zijn grote waardering uit voor de lokale organisatie en de gastvrijheid die hij op Bonaire heeft ervaren. De avond, die jong en oud bij elkaar bracht werd besloten met een gezamenlijke bbq met muziek en dans, en een voorzichtige vooruitblik naar het volgend jaar als de vijftigste editie van de Sunfish Worlds zal worden georganiseerd. De locatie heeft de ISCA nog in beraad aldus Palmer, maar dat het evenement er komt dat is met behulp van de vaste sponsoren, zoals Sunfish fabrikant Laser Performance al zeker gesteld. 

Het bedrijf verkocht zo’n twintig exemplaren van de alleen in de races gebruikte boten, die voor de helft van de prijs verkrijgbaar zijn. Inclusief de zeilen met de Bonaireaanse vlag, die nog regelmatig te zien zullen zijn op de regionale wateren. Een mooie herinnering aan een geslaagd zeilevenement. 

Voor de volledige uitslagen: yacht scoring Sunfish Worlds 2019 via Google.com 


YOUTH AND MASTERS CHAMPIONS SUNFISH 2019 FROM COLOMBIA AND PERU. ALSO PODIUM PLACES FOR ARUBA, BONAIRE AND CURACAO.

Everything comes to an end, including the twelve-day Sunfish Worlds, which this year had Bonaire as its home base. During an exciting and at the same time enjoyable evening on the beach at the Plaza hotel, the Sunfish Worlds were decided after the two final races of the Youth and Masters category were sailed in the morning. These resulted in a few more exciting moments because the enthusiasm of the participants apparently worked so contagiously that the wind also showed its best side when the starting signal sounded. As it became clear yesterday, the first places in both categories were already fixed. Both Simon Gomez Ortiz from Colombia, the Youth champion 2019, crowned this evening, and Overall Master champion Alex Zimmermann from Peru only had to win a race to win their title. And they did. Both were on the podium several times to receive prizes. As expected, more sailors from South America came into the spotlight, and Peru in particular scored frequently alongside Ecuador, Chile, Guatamala, the US and Martinique. But there were also podium places for the local sailors and sailors from the neighboring islands. Sipke Stapert delivered the best performance for Bonaire with a second place Masters 50+ and Overall, followed by the local organizer Ton Nuijten who won the Grand Masters category. Ezra Buys was the best in the Apprentice Masters category, and Ramon –Yellow- Martis was fifth in the Masters. Hans van der Gulik (Curaçao) finished fourth in the Masters and just missed one point for a place in the top three. The same happened to seventeen-year-old Bas van der Gulik, who had to settle for an eleventh place in the youth, where the top ten received a prize. Darius Berenos, the Curaçao Sunfish champion 2019, greatly improved his position on the last day and finished in an honorable fifth place. Job Laboyrie was allowed to show the Aruban flag in second place at the Grand Masters. And fourteen-year-old Jeaneau Thode (Bonaire) received the prize for the youngest participant. Prior to the award ceremony, Ton Nuijten called on his team of volunteers to share with them the thanks expressed by the umbrella organization ISCA, represented by secretary Vicky Palmer, and most participants. Masters champion Alex Zimmermann, who himself has experience in organizing major sailing events in his native Peru, also expressed great appreciation for the local organization and the hospitality he experienced on Bonaire. The evening, which brought young and old together, was concluded with a joint bbq with music and dance, and a cautious look ahead to the following year when the fiftieth edition of the Sunfish Worlds will be organized. According to Palmer, the location is still under consideration by the ISCA, but the event is coming with the help of regular sponsors, such as Sunfish manufacturer Laser Performance. The company sold around 20 boats used only in the races, which are available at half the price. Including the sails with the Bonairean flag, which will still be seen regularly on regional waters. A nice reminder of a successful sailing event. For the full results: yacht scoring Sunfish Worlds 2019 via Google.com

For the full results: yacht scoring Sunfish Worlds 2019 via Google.com


Share This
error: Content is protected !!