KRALENDIJK – Meta prinsipal di MCB Bonaire ta pa sirbi nos komunidat den un forma profeshonal, amabel i efikas, pa promové efisiensia di transakshonnan finansiero i asina hasi bida di nos kliente mas fásil.

Den e empeño aki, nos a inbertí pa hopi aña den sistemanan avansá i ta traha duru pa mehorá nos servisio en general. Manera nos a bin ta komuniká for di luna di ougùstùs ku a pasa, MCB Bonaire ta implementando kambio den ofisinanan i den forma di funshoná. Nos ta enkurashá tur kliente, pa sera konosí ku entre otro nos sistema ‘online’ ie  forma elektróniko pa hasi pago. E sistema ta sigur, i ta skapa kliente hopi tempu. Awendia no ta nesesario pa kana ku sèn kèsh, awor ku por hasi uso di otro forma di pago òf transakshon hopi mas seif.

Nos ke rekordá tur kliente, entrante promé di òktober 2019,  tarifanan pa sierto transakshon manual i kèsh den nos brènchnan, ta kambia. Nos a kompartí e informashon di kambio di tarifa pa medio di foyeto den nos brènchnan. Kliente ku no a risibí e informashon, por pasa libremente na un di nos brènchnan i pidi pa e foyeto. Por tuma nota di e tarifanan nobo ku ta publiká riba nos website www.mcbbonaire.com, entrante promé di òktober próksimo.

E kambio di tarifa no tin konsekuensia ora kliente hasi uso di nos servisio ‘online’, bankomátiko, pagonan elektróniko òf e servisio ‘24/7 Deposit’ pa komersiante. Un Penshonado no mester paga pa depositá òf lanta sèn kèsh den nos brènchnan, momentu ku ta un transakshon riba nan kuenta koriente òf di spar personal. Pa transakshon kèsh den brènch te un montante di 500 dòler, kliente no ta ripará kambio.

Kliente ku no tin ‘online banking’ ta invitá pa apliká pa esaki. Akudí libremente na nos brènchnan na Playa i Hato. Nos personal gustosamente ta yudabo apliká pa nos servisio elektróniko òf kualke otro pregunta ku tin.

Kòrda ku tin e posibilidat pa partisipá na un tayer ‘Bo Tempu ta Oro’, pa siña traha ku nos ‘Online Banking’. Pa esaki por manda un e-mail na marketing@mcbbonaire.com.

Bo Banko Amigu ta kombensí ku e kambio aki ta kontribuí na modernisashon di nos forma di hasi transakshon, mas espasio den nos brènchnan pa duna mihó servisio, i mas ku tur kos, hopi mas efisiensia i komodidat pa nos kliente.


PERSBERICHT MADURO & CURIEL’S BANK (BONAIRE) N.V.

MCB Bonaire heeft als belangrijkste oogmerk een professionele, vriendelijke en doelmatige dienstverlening aan onze gemeenschap, ter bevordering van een efficiënt financieel verkeer om het leven van onze klanten makkelijker te maken.

Met dit doel voor ogen, investeert de Bank al decennialang in innovatieve systemen en worden er middelen ingezet om haar dienstverlening in het algemeen te verbeteren. Sinds afgelopen augustus heeft MCB Bonaire langs diverse kanalen gecommuniceerd over de aankomende aanpassingen, zowel wat betreft haar kantoren als haar werkwijze. Klanten zijn aangemoedigd om over te stappen op internet bankieren en elektronische betaalsystemen, onder andere. Deze systemen zijn veilig en besparen de klant veel tijd. In deze tijd is contant geld niet meer nodig, nu men gebruik kan maken van modernere en veel veiligere manieren om betalingen of transacties te doen.

Wij willen onze klanten eraan herinneren dat de tarieven voor bepaalde handmatige handelingen en ‘cash’ transacties binnen onze filialen (branches),met ingang van 1 oktober aanstaande zullen wijzigen. De informatie aangaande de nieuwe tarieven is al gecommuniceerd via affiches en brochures in onze branches. Klanten die deze informatie wensen, kunnen bij onze branches de brochure opvragen. De nieuwe tarieven worden 1 oktober a.s. ook gepubliceerd op onze website www.mcbbonaire.com.

De tarievenwijziging heeft geen consequentie voor transacties via onze online systemen, ATMs/pinautomaten, elektronische betalingen (betaalautomaten) of de ‘24/7 Deposit’ commerciële stortingen. Gepensioneerden (60+) betalen ook niet voor contante stortingen of opnames in onze branches, wanneer het een transactie op hun privé rekening courant of spaarrekening betreft. De wijziging zal verder niet merkbaar zijn bij contante transacties tot en met 500 dollar aan de teller balie.

Onze klanten die nog niet via internet bankieren, nodigen we graag uit om dit aan te vragen. U kunt hiervoor langskomen bij onze branch op Playa of Hato. Onze medewerkers staan klaar om u met de aanvraag te helpen en beantwoorden graag uw vragen.

De Bank biedt ook de mogelijkheid om gratis mee te doen aan een workshop ‘Bo Tempu ta Oro’ (jouw tijd is goud waard) over het gebruik van MCB’s ‘Online Banking’. Klanten die hiervoor belangstelling hebben kunnen een email sturen naarmarketing@mcbbonaire.com. MCB Bonaire, Bo Banko Amigu, is er van overtuigd dat deze stappen bijdragen aan het moderniseren van het lokale betalingsverkeer, meer ruimte creëren voor snellere en betere dienstverlening in onze branches, en bovenal leiden naar hogere efficiëntie en meer gemak voor de klant.

Share This
error: Content is protected !!