Diputado Kroon ku palabra di elogio tokante organisashon di selebrashon di Dia di Boneiru na Hulanda.

Rotterdam/Kralendijk – Riba djadumingu 29 di sèptèmber último bonerianonan na Hulanda Oropeo a gosa di un eksitoso selebrashon di Dia di Boneiru. No opstante e wer friu ku hopi bientu i áwaseru nan a haña kaminda pa Ahoy na Rotterdam pa gosa di un plasentero programa yen di kultura, músika, baile i kuminda i kos di bebe boneriano.

‘E organisashon tabata ekselente’, sigun diputado James Kroon kende a representá Kolegio Ehekutivo di Boneiru. ‘E organisashon meresé tur honor, pasobra ta un promoshon fantástiko pa nos isla. Ta importante ku ta tene nos kultura na haltu. Bo ta mira ku nos bonerianonan ku ta biba na Hulanda tin nesesidat di esei. E tipo di eventonan aki ta un sitio importante pa topa otro, kaminda nos por sinta papia tokante tur sorto di kos.’

E bishitantenan a apresiá masha hopi mes ku diputado Kroon a hasi esfuerso pa tabata presente personalmente. ‘Mi a papia ku hopi hende. Tokante kon kos ta bayendo ku nan, pero tambe tokante desaroyonan na Boneiru. Mi a haña hopi reakshon positivo tokante e manera di atendé di e Kolegio Ehekutivo aktual. Hendenan ta kontentu ku den e promé mitar aña despues di elekshon ya kaba nos a logra asina tantu kos ku ta bon pa Boneiru.’

Diputado Kroon a haña kòmplimènt tambe pa e programa di gobernashon ku gobièrnu di Boneiru a publiká resientemente: ‘Di nos tur, atraves di nos tur i pa nos tur’. ‘Hopi hende a les’é i nan deseo ta pa e Kolegio Ehekutivo aki haña oportunidat pa kaba ku su trabou. Hendenan ta haña ku ta basta ku weganan polítiko i e hopi kambionan di gobièrnu. Mi a konta nan ku e koperashon den koalishon ta hopi bon. UPB i MPB ta trata otro ku rèspèt i nos komo diputadonan huntu ku gezaghebber ta forma un bon tim.’

Diputado Kroon ta haña importante pa mantené kontakto ku bonerianonan na Hulanda. ‘Ku e proyektonan ku nos tin planiá durante e añanan binidero ta bai surgi vários vakatura, di kua mi ta spera ku kandidatonan boneriano adekuá ta presentá nan mes, ku banda di konosementu ta trese eksperensia tambe. P’esei pa mi tabata un plaser di ripará ku nos hendenan na Hulanda, hasiendo uso di internèt ta sigui nos medionan di komunikashon lokal i pues ta bon na altura di tur e kosnan positivo ku ta tuma lugá na Boneiru.’ 

Riba djaluna diputado Kroon tin algun konsulta mas pa hiba na Den Haag i riba djamars e ta regresá Boneiru.


GEDEPUTEERDE KROON LOVEND OVER ORGANISATIE VAN VIERING DIA DI BONEIRU IN NEDERLAND

Rotterdam/Kralendijk – De Bonairianen in Europees Nederland hebben vandaag (zondag 29 september) op een zeer geslaagde wijze Dia di Boneiru gevierd. Zij trotseerden het gure herfstweer om in Ahoy in Rotterdam te genieten van een hart verwarmend programma vol cultuur, muziek, dans en Bonairiaanse hapjes en drankjes.

,,Het is voortreffelijk georganiseerd”, aldus gedeputeerde James Kroon die het Bestuurscollege vertegenwoordigde. ,,De organisatie verdient alle lof, want het is geweldige promotie voor ons eiland. Het is belangrijk dat onze cultuur in ere wordt gehouden. Je ziet dat de Bonairianen die in Nederland wonen daar behoefte aan hebben. Dit soort evenementen zijn ook een belangrijke ontmoetingsplek waar we met elkaar kunnen bijpraten.”

De bezoekers waardeerden het zeer dat gedeputeerde Kroon de moeite had genomen persoonlijk aanwezig te zijn. ,,Ik heb met veel mensen gesproken. Over hoe het met ze gaat, maar ook over de ontwikkelingen op Bonaire. Ik kreeg veel positieve reacties over de aanpak van het huidige Bestuurscollege. Men is er blij mee dat wij in het eerste halfjaar na de verkiezingen al zo veel dingen voor elkaar hebben gekregen die goed zijn voor Bonaire.”

Complimenten kreeg gedeputeerde Kroon ook voor het onlangs gepubliceerde bestuursprogramma ‘Van, door en voor ons allemaal’. ,,Veel mensen hebben het gelezen en zien graag dat dit Bestuurscollege de kans krijgt zijn werk af te maken. Men heeft genoeg van politieke spelletjes en de vele bestuurswisselingen. Ik heb ze verteld dat de samenwerking in de coalitie uitstekend is. UPB en MPB gaan respectvol met elkaar om en als gedeputeerden vormen we samen met de gezaghebber echt een team.”

Gedeputeerde Kroon vindt het belangrijk contact te houden met de Bonairianen in Nederland. ,,Met de projecten die in de planning zitten, gaan er in de komende jaren vacatures ontstaan waarvan ik hoop dat zich geschikte Bonairiaanse kandidaten aanbieden die behalve kennis van zaken ook ervaring meenemen. Het deed me daarom goed te merken dat onze mensen in Nederland dankzij internet de lokale media volgen en dus goed op de hoogte zijn van al het positiefs dat op Bonaire gebeurt.”

Gedeputeerde Kroon voert maandag nog enkele besprekingen in Den Haag en keert dinsdag terug.

Share This
error: Content is protected !!