KRALENDIJK- Durante su bishita di trabou na Boneiru, Sekretario di Estado Van Ark tabatin kombersashonnan intensivo ku Diálogo Sentral Boneiru. Esaki ta e kuerpo konsultivo lokal , kaminda Kolegio Ehekutivo, representantenan di dunadó di trabou i di empleado i Kámara di Komèrsio ta partisipá. Motibu pa esaki ta e implementashon di e punto di referensia pa mínimo sosial, i e karta ku Diálogo Sentral a manda pa Sekretario di Estado riba 8 di yüli último, tokante e tópiko aki.

Durante e kombersashonnan ku Tamara van Ark, entre otro a papia tokante tópikonan ku ta kontribuí na un Boneiru sosial, ekonómiko i ekológiko, manera relashonnan laboral i redukshon di pobresa. Riba djaweps 3 di òktober, miembronan di Diálogo Sentral i Sekretario di Estado Van Ark a firma un deklarashon konhunto ku e ophetivo pa logra un polítika sosioekonómiko di mas aña, sostené ampliamente i konsistente, ku ta benefisiá tur siudadano, empresa i organisashon na Boneiru.


CENTRAAL DIALOOG ONDERTEKENT GEZAMENLIJKE VERKLARING MET STAATSSECRETARIS VAN ARK

KRALENDIJK – Tijdens haar huidige werkbezoek aan Bonaire, heeft Staatssecretaris Van Ark intensief gesprekken gevoerd met Centraal Dialoog Bonaire. Dit is het lokale overlegorgaan waar het Bestuurscollege, vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers en de Kamer van Koophandel aan deelnemen. Aanleiding hiervoor is de implementatie van de IJkpunt nota over het sociaal minimum en de brief die de Centraal Dialoog op 8 juli jl. naar aanleiding daarvan, richtte aan de Staatssecretaris.

Tijdens de gesprekken met Tamara van Ark is onder meer gesproken over onderwerpen die bijdragen aan een sociaal, economisch en ecologisch duurzaam Bonaire, zoals arbeidsverhoudingen en armoedebestrijding. Op donderdag 3 oktober hebben leden van de Centraal Dialoog en Staatssecretaris Van Ark een gezamenlijke verklaring ondertekend, met als doel het komen tot een breed gedragen en consistent sociaaleconomisch meerjarenbeleid, dat ten goede komt aan alle burgers, ondernemingen en instellingen op Bonaire.

Share This
error: Content is protected !!