Pensa i papia huntu ku nos tokante futuro di Boneiru.

Kralendijk – Djamars 8 di òktober durante un konferensia di prensa kaminda Kolegio Ehekutivo kompleto tabata presente, a duna splikashon tokante kiko habitantenan di Boneiru por ferwagt di e Konferensia Kickoff Plan Maestro 2030.

,,Futuro di Boneiru ta di nos tur. P’esei Kolegio Ehekutivo ke pa mas tantu habitante di Boneiru posibel pensa i papia huntu ku nos tokante e Plan Maestro 2030, meskos ku e Kolegio Ehekutivo aki a hasi ku e programa di gobernashon tambe. Den e plan maestro lo bini kon nos tur huntu ta haña ku nos komunidat mester lusi aki 10 aña riba e diferente áreanan importante pa Boneiru, manera fasilidatnan sosial, desaroyo ekonómiko i edukashon,” segun gezaghebber Edison Rijna.

Riba e promé dia vários oradó invitá, tantu lokal komo internashonal, lo kompartí nan eksperensianan i vishon ku nos i asina presentá ideanan inspirativo ku – den forma adaptá òf nò – por apliká hopi bon na Boneiru. Oradónan ta entre otro Nolly Oleana di Rijksdienst Caribisch Nederland, Kate Brown di GLISPA (Global Island Partnership), Robertico Croes di University of Central Florida, Felix Greving di Mariadal, Glenn Thodé di Universidat di Aruba, Raffy Kock di O4IA i Sandra Brown, anterior direktor di Xander Bogaerts Dare to Dream Foundation i èks hefe di gezinsvoogdij familiar na Boneiru.

E dos siguiente dianan ta konsistí di tayernan, pa kua e partisipantenan por registrá nan mes apart, sigun nan interesnan. E temanan ku nan ta bai trata durante e tayernan ta entre otro sosial ekonómiko, infrastruktura, edukashon, kultura, ekonomia sostenibel, bon gobernashon, turismo i teknologia sostenibel. Despues di e kickoff akí ta sigui tambe enkuentronan di informashon i diskushon den nos barionan.

,,‘Ta tarea di Kolegio Ehekutivo pa formulá un vishon i traha plan, pero nos ke enbolbí komunidat mas tantu posibel den esei. Nos ta haña importante ku nos komunidat por pone un stèmpel riba su propio futuro. No por ta otro sino ku tin hopi habitante di Boneiru ku hopi bon idea pa futuro di Boneiru. E Kolegio Ehekutivo aki ta habrí pa esei,” sigun diputado Elvis Tjin Asjoe.

Kolegio Ehekutivo ta hasi un yamada na hende den tur kapa di komunidat boneriano pa nan registrá nan mes. Por registrá na tres diferente manera. Via wèpsait www.masterplanbonaire.com, via un email pa masterplan2030@bonairegov.com òf via telefòn 717 5330 ekstenshon 1235. E sala por akomodá un máksimo di 200 persona, pues reakshoná mesora. Entrada ta grátis. Pa mas informashon bishitá e wèpsait www.masterplanbonaire.com.


KICKOFF MASTERPLAN 2030 CONFERENTIE OP 6, 7 EN 8 NOVEMBER 2019

DENK EN PRAAT MEE OVER DE TOEKOMST VAN BONAIRE

Kralendijk – Dinsdag 8 oktober 2019 tijdens een persconferentie waarbij het voltallige Bestuurscollege aanwezig was, uiteen gezet wat de inwoners van Bonaire mogen verwachten van de Kick-off Masterplan 2030 Conferentie.

,,De toekomst van Bonaire is van ons allemaal. Daarom wil het Bestuurscollege dat zo veel mogelijk inwoners van Bonaire meedenken en meepraten over het Masterplan 2030, net zoals dit Bestuurscollege dat ook met het bestuur programma heeft gedaan. In het masterplan komt te staan hoe wij met zijn allen vinden dat onze samenleving er over tien jaar moet uitzien op de diverse belangrijke gebieden voor Bonaire zoals sociaal maatschappelijke voorzieningen, economische ontwikkeling en educatie,” aldus gezaghebber Edison Rijna.

Op de eerste dag zullen diverse gastsprekers, zowel lokaal als internationaal, hun ervaringen en visie met ons delen en zo inspirerende ideeën aandragen die – al dan niet in aangepaste vorm – heel goed op Bonaire kunnen worden toegepast. Sprekers zijn onder andere Nolly Oleana van Rijksdienst Caribisch Nederland, Kate Brown van GLISPA (Global Island Partnership), Robertico Croes van the University of Central Florida, Felix Greving van Mariadal, Glenn Thodé van de Universiteit van Aruba, Raffy Kock van O4IA en Sandra Brown, voormalige directeur Xander Bogaerts Dare to Dream Foundation en voormalig hoofd gezinsvoogdij op Bonaire.

De twee daaropvolgende dagen bestaan uit workshops waar de deelnemers zich apart -al naar gelang hun interesses- voor kunnen registeren. Thema’s die tijdens de workshops behandeld zullen worden zijn onder andere sociaaleconomisch, infrastructuur, educatie, cultuur, duurzame economie, goed bestuur, toerisme en duurzame technologie. Na deze kick-off volgen er ook nog informatie- en discussiebijeenkomsten in de wijken.

,,Het is de taak van het Bestuurscollege om een visie neer te zetten en plannen te maken, maar wij willen de samenleving daar zo veel mogelijk bij betrekken. Wij vinden het belangrijk dat de gemeenschap een stempel kan zetten op haar eigen toekomst. Het kan niet anders dan dat er veel inwoners van Bonaire zijn met heel goede ideeën voor de toekomst van Bonaire. Daar staat dit Bestuurscollege voor open,” aldus gedeputeerde Elvis Tjin Asjoe.

Het Bestuurscollege doet een oproep aan burgers uit alle lagen van de Bonairiaanse samenleving om zich aan te melden. Aanmelden kan op drie verschillende manieren. Via de website www.masterplanbonaire.com, via een email aan masterplan2030@bonairegov.com of via tel. 717 5330 toestel 1235. Er kunnen maximaal 200 mensen in de zaal, reageer dus meteen. De toegang is gratis. Bezoek voor meer informatie de website www.masterplanbonaire.com

????????????????????????????????????
Share This
error: Content is protected !!