Amsterdam/Den Haag – Riba e promé dia di su bishita di trabou na Hulanda oropeo, diputado Elvis Tjin Asjoe tabatin vários kombersashon. Entre otro e diputado tabatin un enkuentro ku e direktor di Servisio di Impuesto di munisipio Amsterdam i alabes presidente di e Asosashon Nashonal Impuestonan Lokal sr Jan Geert Bakker i senior konsehero hurídiko fiskal sr Ron Stam. ‘Den e Akuerdo Intergubernamental a palabrá ku nos ta bai modernisá e sistema aktual di impuesto di turista. Esaki no ta efektivo awor aki, di manera ku nos komo Boneiru ta pèrdè hopi entrada. Tur kos por bai hopi mas ophetivo i transparente’, segun diputado Tjin Asjoe.

‘Riba tereno di impuesto di turista, Amsterdam ku mas ku 20 mion bishitante pa aña entre nan pasaheronan krusero tambe i un variedat grandi di akomodashon i atrakshon, tin un ekspertisio enorme. Gustosamente sr Bakker ta dispuesto pa kompartí konosementu i eksperensia di su servisio ku nos. Indirektamente nos a papia tambe tokante kon Amsterdam ta purba guia e fenómeno Airbnb den bon kaminda.’

Mas lat riba e mésun dia ei diputado Tjin Asjoe tabatin un enkuentro ku e miembro di Tweede Kamer André Bosman di VVD den sentro di prensa Nieuwspoort na Den Haag. ‘Te ku awor ta solamente durante reunionnan nos a topa otro. Tabata bon pues pa sera konosí mas djaserka. Sr Bosman ta un di e miembronan ku tin mas tantu tempu den Komishon di Parlamento pa Relashonnan den Reino. For di 2010 e ta sigui e partinan karibense di Reino i e konosé e fail hopi bon. Por a ripará esaki e siman aki ainda durante e debate parlamentario tokante e presupuestonan di Relashonnan den Reino i fondo di BES.’

Komo parlamentario sr Bosman regularmente ta mustra riba importansia di gobernashon stabil i maneho finansiero. ‘Tokante di esei nos no ta diferensiá di opinion. Elekshon di luna di mart último a sòru pa un koalishon ku sosten di dos terser parti di Konseho Insular i ku pues ta hopi fuerte posishoná. Pa loke ta trata maneho finansiero nos a pone pasonan grandi. Na lugá di un instrukshon nos a haña kòmplimènt di Kolegio di supervishon finansiero.’

Anteriormente parlamentario Bosman a ekspresá su mes hopi krítikamente tokante efekto di e supsidio ku ministerio di Agrikultura, Naturalesa i Siguridat di Kuminda ta duna anualmente. ‘Mi por a bis’é ku den kuadro di e Akuerdo Intergubernamental nos ta trahando duru pa profeshonalisá nos Servisio di Agrikultura, Krio di besta i

Piskamentu. Na aña 2010 nos a kuminsá ku 50 aña di retraso den mantenshon. No ta algu ku bo por eliminá fásilmente. Pero den koperashon ku e ministerionan i ku sosten di Tweede i Eerste Kamer nos por hisa e velosidat’, segun diputado Tjin Asjoe.


GEDEPUTEERDE TJIN ASJOE AAN WERKBEZOEK BEGONNENGESPREKKEN MET DIENST BELASTINGEN AMSTERDAM EN KAMERLID BOSMAN

Amsterdam/Den Haag – Gedeputeerde Elvis Tjin Asjoe heeft op de eerste dag van zijn werkbezoek aan Europees Nederland diverse besprekingen gevoerd. De gedeputeerde had onder meer een ontmoeting met de directeur van de Dienst Belastingen van de gemeente Amsterdam tevens voorzitter van de Landelijke Vereniging Lokale Belastingen de heer Jan Geert Bakker en senior fiscaal juridisch adviseur Ron Stam. ,,In het Bestuursakkoord is afgesproken dat we de huidige opzet van de toeristenbelasting gaan moderniseren. Deze is thans niet effectief waardoor wij als Bonaire inkomsten mislopen. Het kan allemaal veel objectiever en transparanter”, aldus gedeputeerde Tjin Asjoe. ,,Op het gebied van toeristenbelasting heeft Amsterdam met ruim twintig miljoen bezoekers per jaar onder wie ook cruisepassagiers en een grote verscheidenheid aan accommodaties en attracties een enorme expertise. De heer Bakker is graag bereid de kennis en ervaring van zijn dienst met ons te delen. Zijdelings hebben wij ook nog gesproken over hoe Amsterdam het fenomeen Airbnb in goede banen probeert te leiden.” Later op de dag had gedeputeerde Tjin Asjoe in het perscentrum Nieuwspoort in Den Haag een ontmoeting met Tweede Kamerlid André Bosman (VVD). ,,We waren elkaar tot nu toe alleen bij vergaderingen tegengekomen. Het was dus goed om nader kennis te maken. De heer Bosman is een van de langst zittende leden van de Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties. Hij volgt de Caribische delen van het Koninkrijk sinds 2010 en kent het dossier op zijn duimpje. Dat bleek deze week nog tijdens het Kamerdebat over de begrotingen Koninkrijksrelaties en het BES-fonds.” Als Kamerlid hamert de heer Bosman geregeld op het belang van stabiel bestuur en goed financieel beheer. ,,Daarover verschillen wij niet van mening. De verkiezingen hebben gezorgd voor een coalitie die op tweederde van zetels in de Eilandsraad steunt en dus stevig in het zadel zit. Wat het financieel beheer betreft hebben wij grote stappen gezet. In plaats van een aanwijzing hebben wij complimenten gekregen van het College financieel toezicht.” Kamerlid Bosman heeft zich eerder kritisch uitgelaten over het effect van de subsidie die het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid jaarlijks verstrekt. ,,Ik heb hem kunnen melden dat wij in het kader van het Bestuursakkoord hard aan de slag zijn gegaan om onze Dienst Landbouw, Veeteelt en Visserij te professionaliseren. We zijn in 2010 met 50 jaar achterstallig onderhoud gestart. Dat werk je niet zo maar eventjes weg. Maar in samenwerking met de ministeries en de steun van de Tweede en Eerste Kamer kunnen we het tempo opvoeren”, aldus gedeputeerde Tjin Asjoe.

Share This
error: Content is protected !!