KRALENDIJK – Fundashon Wega di Number Boneiru tin pèrmit di gobièrnu pa organisá wega di number. Nan ta paga impuesto riba ganashi di esaki i tambe parti di e ganashi ta bai pa organisashonnan karititativo na Boneiru. Na fin di 2018 Fundashon Wega di Number Boneiru a hasi denunsia di wega di number ilegal. Na komienso di 2019, KPCN a inisiá un investigashon. Na final di e investigashon, 11 persona a keda konsiderá komo sospechoso. Según Ministerio Públiko, e sospechoso prinsipal tabatin un ròl krusial den e lotería ilegal aki. E tabata buska bendedó, duna printer portátil na e bendedónan, tuma e ganashi i manda esaki pa personanan na Kòrsou. Pa e motibu aki e sospechoso principal S.T.V. ta den korte pa labamentu di plaka di ganashi di lotería ilegal.

OM a hasi demanda di un kastigu di prisòn kondishonal di un luna plùs un kastigu di trabou di 120 ora mas un but di $15.000,- pa e sospechoso S.T.V. Tambe a pone beslag riba algu mas ku $13.000,- di dje. Pa e otro 10 sospechosonan ku a bende number ilegal, OM a pidi un kastigu di trabou i un but ku a wòrdu kalkulá di akuerdo ku e benefisionan ku nan a haña dor di nan aktividatnan ilegal. Banda di esaki, un di nan a distanshá su mes di e plaka ku e la gana. Korte a sentensiá konforme demanda di Ministerio Públiko.


HOOFDVERDACHTE ILLEGALE LOTTERIJ BONAIRE VOOR DE RECHTER

Aan Fundashon Wega di Number Bonaire is door de overheid een vergunning voor het organiseren van een loterij verstrekt. Over de winst wordt belasting betaald en ook gaat een deel van de winst naar goede doelen op Bonaire. Eind 2018 deed Fundashon Wega di Number Bonaire aangifte van een illegale loterij. KPCN startte begin 2019 met een opsporingsonderzoek. Uiteindelijk werden er 11 personen als verdachte aangemerkt. De hoofdverdachte heeft volgens het Openbaar Ministerie (OM) een cruciale rol vervuld bij deze illegale loterij. Zij zocht verkopers aan, verstrekte mobiele printers aan die verkopers, ze nam de opbrengsten in ontvangst en gaf dit door aan personen op Curacao. Daarom staat de hoofdverdachte ook terecht voor het witwassen van de opbrengsten uit de illegale loterij.

Tegen S.T.V. heeft het OM één maand voorwaardelijke gevangenisstraf alsmede een werkstraf geëist van 120 uur en een geldboete van S15.000,- Bij S.T.V. was voor een bedrag van iets meer dan $13.000,- al beslag gelegd. Aan de 10 andere verdachten, verkopers van loten, is door het OM een werkstraf geëist en een geldboete ter hoogte van het geschatte voordeel dat ze hebben genoten van hun illegale activiteiten. Daarnaast is door een van hen afstand gedaan van een door hem gewonnen geldprijs. Het Gerecht heeft gevonnist conform de eis van het Openbaar Ministerie.

Share This
error: Content is protected !!