KRALENDIJK – “Ta 20 di mei 2019, 11 ‘or di mainta. E lugá pa stashoná auto na van der Tweel ta basta yen, mama ku yu chikí ta hasi kompras, trahadónan di supermerkado. Tur ta hende ku direktamente òf indirektamente tabata testigu di un atrako armá riba un agente di seguridat di un transporte di plaka.
Si ta trata di un atrako riba un bendedó di tienda, un robo riba kaya òf un atrako riba habitante di un kas, e efekto riba e víktima i esnan presente ta grandi. Hopi biaha e atrako ta troumatisá un hende su bida emoshonalmente pa basta tempu. E botín? Mas ku USD 83.000! I no kualke botín. No, e atrako mester a wòrdu hasí na un establesimentu na unda por a horta mas ku USD 90.000. Ta parse esenario di un pelíkula”, asina fiskal ta kuminsa su rekisitorio awe, djaweps 17 di òktober 2019 den sala di korte di Boneiru kontra di 4 sospechoso (S.M., A.D., M.S. en L.M.) di e atrako armá. E claim pa rekobrá e plaka hortá tambe a keda tratá awe.

Según fiskal e atrako tabata bon planeá. Kada un di e sospechosonan tabatin un ròl evidente. Ministerio Públiko (OM) a demandá kastigu di prizòn pa e sospechosonan di entre 2 i 7 aña i e suma ku mester paga bèk ta varia entre US$ 10.000,- i US$ 36.000,-.
Pa un di sinku persona (W.S.) a demandá 24 luna di kual 6 kondishonal i un periodo di prueba di 3 aña pa skonde e botin di e atrako i tambe pa pone un auto riba su nomber pa un di e atrakadornan. Esaki ta ser kualifiká komo labamentu di plaka. Tambe, é ku S.M., tabatin dos arma di kandela

Wes lo dikta sentensia dia 7 di novèmbèr 2019, 13.45 ‘or.


OVERVALLERS OP VAN DEN TWEEL SUPERMARKET VOOR DE RECHTER

“Het is 20 mei 2019, 11 uur in de ochtend. Een redelijk gevulde parkeerplaats bij Van den Tweel, moeders met jonge kinderen die boodschappen komen doen, medewerkers van de supermarkt. Allemaal mensen die direct dan wel indirect getuige zijn van een gewapende overval op een beveiliger van een geldtransport.
Of het nu gaat om een overval op een winkelier, een straatroof of een roofoverval bij mensen thuis, het effect op het slachtoffer en de omstanders is groot. Vaak zet de overval iemands leven emotioneel voor langere tijd op z’n kop. De buit? Ruim USD 83.000! Niet zomaar een buit. Nee, het moest een overval worden bij een bedrijf waar meer dan USD 90.000 te halen is. Het lijkt wel een film met een script”, zo begint de officier van justitie haar pleidooi vandaag, donderdag 17 oktober 2019 in de rechtbank op Bonaire tegen de 4 verdachten (S.M., A.D., M.S. en L.M.) van het gewapende overval. De ontnemingsvordering tegen de verdachten om het gestolen geld terug te betalen werd ook vandaag behandeld.

Volgens de officier van justitie was de overval goed geregisseerd. Ieder van de verdachten had een duidelijke rol. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tegen de verdachten gevangenisstraffen geëist tussen de 2 en 7 jaar en terug te betalen bedragen variërend van US$ 10.000,- tot US$ 36.000,-.
Tegen een vijfde persoon (W.S.) is 24 maanden geëist waarvan 6 voorwaardelijk en een proeftijd van 3 jaar voor het verbergen van de buit van de overval en het op naam zetten van een auto voor één van de overvallers. Dit kwalificeert als witwassen. Daarnaast heeft hij twee vuurwapens samen met S.M. voorhanden gehad.

De rechter zal op 7 november 2019 om 13.45 uur uitspraak doen.

Share This
error: Content is protected !!