Kralendijk – Entidat Públiko Boneiru a sera su siman di formashon i ensayo di kombatimentu di kalamidat i dominio di krísis ku un eksitoso ensayo di kalamidat.

Durante e ensayo di kalamidat aki di djamars 29 di òktober último a ensayá ku un avion a kai na Flamingo International Airport (BIA). Ku regularidat kombatimentu di kalamidat i dominio di krísis ta haña atenshon na Boneiru. Pa lei ta eksistí e obligashon pa konhuntamente tene vários tipo di formashon, entrenamentu i ensayo.

E partisipashon na e siman di formashon di ensayo tabata grandi. Aparte di Entidat Públiko Boneiru, trahadónan di Koninklijke Marechaussee, kuerpo di bombero, polis, e kolumna médiko, BIA i STINAPA tambe a partisipá. E partisipantenan no ta mira esaki puramente komo un deber i ku hopi entusiasmo i dedikashon nan ta partisipá na e diferente aktividatnan.

Señor Rob Spijkers di munisipio Halderberge i gerensia i trahadónan di Cuijpers Consultancy BV a duna sosten na momentu di organisá, tene i evaluá tur e aktividatnan.

Bo ke sa mas tokante kalamidat i krísis? I kiko bo mes tin ku hasi?

Den e ‘app’ spesial di krísis Disasterprep Bonaire bo ta lesa kon bo por prepará bo mes pa diferente tipo di kalamidat. Eiden bo ta lesa tambe kiko e number di emergensia i nos medionan sosial ta. Mediante e ‘app’ Entidat Públiko Boneiru por manda mensahenan importante pa tur usuario durante un kalamidat. Por ‘download’ Disasterprep Bonaire via iTunes i Google Play.


OEFENWEEK RAMPENBESTRIJDING AFGESLOTEN MET EEN GESLAAGDE RAMPENOEFENING BIA

Kralendijk – Het openbaar lichaam Bonaire heeft haar opleidings- en oefenweek rampenbestrijding en crisisbeheersing afgesloten met een geslaagde rampenoefening.

In deze rampenoefening van afgelopen dinsdag 29 oktober werd er geoefend dat een vliegtuig neerstortte bij Flamingo International Airport (BIA). Rampenbestrijding en crisisbeheersing krijgen regelmatig aandacht op Bonaire. Wettelijk bestaat de plicht om gezamenlijk opleidingen, trainingen en oefeningen te houden.

De opkomst voor de opleidings- en oefenweek was groot. Behalve het openbaar lichaam Bonaire hebben medewerkers van de Koninklijke Marechaussee, brandweer, politie, de geneeskundige kolom, BIA en STINAPA deelgenomen. De deelnemers zien dit niet puur als een plicht en doen met veel enthousiasme en inzet aan de verschillende activiteiten mee.

De heer Rob Spijkers van de gemeente Halderberge en de directie en medewerkers van Cuijpers Consultancy BV hebben ondersteund bij het organiseren, houden en evalueren van alle activiteiten.

Wilt u meer weten over rampen en crisis? En wat u zelf moet doen?

In de speciale crisisapp Disasterprep Bonaire leest u hoe u zich op verschillende rampen kunt voorbereiden. U leest daarin ook wat het noodnummer en onze sociale media zijn. Via de app kan het OLB tijdens een ramp belangrijke berichten naar alle gebruikers sturen. Disasterprep Bonaire is te downloaden via iTunes en Google Play.

Share This
error: Content is protected !!