Entradanan na Hulanda Karibense ta sigui subi entrante promé di yanüari 2020. Ministerio di Asuntunan Sosial i di Labor ta subi e suèldu mínimo na Boneiru ku 6,2%, na Saba ku 5,3% i na Sint Eustatius ku 2,7%. E inflashon ta inkluí den esaki. E montante di e otro pagonan tambe ta subi.

Mayor i tutornan lo risibí mas kompensashon pa yu atrobe na 2020. Na Boneiru e montante lo bira 83 dòler pa kada yu pa luna. Na Saba e montante aki ta 84 dòler i na Sint Eustatius 85 dòler. Entrante 2020 ta introdusí tambe un kompensashon pa personanan kompletamente i permanentemente inkapasitá pa traha i pa personanan ku derechi riba AOV. Ku esaki nan entrada lo yega en todo kaso na mes nivel ku Suèldu Mínimo Legal pa luna.

Den e akuerdo di gobernashon, Gabinete a indiká ku pa Hulanda Karibense, mehorashon di perspektiva ekonómiko tin prioridat. Pa yega na esaki, entradanan mester subi i gastunan di bida mester baha. Ministerio di SZW a introdusí un pakete inisial di medida na 2019, pa halsa Suèldu Mínimo Legal, kompensashon pa yu i ònderstant. Banda di esaki a baha e prima pa dunadónan di trabou, pa nan haña mas espasio pa hisa salario di nan empleadonan. Ku e medidanan entrante promé di yanüari 2020, e Ministerio a introdusí un siguiente pakete.

Ta publiká e montantenan definitivo den ‘Staatscourant’. Tambe por mira e montantenan di pago i di suèldu mínimo pa 2020 riba www.rijksdienstcn.com.


MINIMUMLOON EN UITKERINGEN STIJGEN VANAF 1 JANUARI 2020

De inkomens in Caribisch Nederland stijgen verder vanaf 1 januari 2020. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid verhoogt het minimumloon op Bonaire met 6,2%, op Saba met 5,3% en op Sint Eustatius met 2,7%. De inflatie is hierin meegenomen. De bedragen van de uitkeringen stijgen mee met deze verhoging.

Ouders en verzorgers krijgen in 2020 opnieuw meer kinderbijslag. Op Bonaire komt dit bedrag uit op 83 dollar voor ieder kind per maand. Op Saba is dit bedrag 84 dollar en op Sint Eustatius 85 dollar. Vanaf 2020 komt er ook een toeslag voor volledig en duurzaam arbeidsongeschikten en voor AOV-gerechtigden. Hiermee komen zij in ieder geval uit op een inkomen per maand dat gelijk staat aan het Wettelijk Minimumloon.

Het kabinet heeft in het regeerakkoord aangegeven dat voor Caribisch Nederland de prioriteit ligt bij het verbeteren van het economisch perspectief. Om dit te bereiken moeten de inkomens omhoog en de kosten van leven omlaag. Het Ministerie van SZW heeft begin 2019 een eerste pakket aan maatregelen ingevoerd om het Wettelijk Minimumloon, de kinderbijslag en de onderstand te laten stijgen. Het heeft daarnaast de werkgeverspremies lager gemaakt, waardoor werkgevers ruimte hebben gekregen om de lonen van werknemers te laten stijgen. Met de maatregelen per 1 januari 2020 komt het ministerie met een volgend pakket.

Alle definitieve bedragen worden gepubliceerd in de Staatscourant. De nieuwe bedragen voor de uitkeringen en minimumlonen voor 2020 zijn ook terug te zien op www.rijksdienstcn.com.

Share This
error: Content is protected !!