Awe mainta, 18 di novèmber 2019, a detené e yu di Kòrsou di 62 aña R.A.d.S, den kuadro di e investigashon Maximus. E detenshon a tuma lugá na Sint Maarten. A base di e investigashon andando, Ministerio Públiko a demandá aresto preventivo (e promé ocho dianan) pa R.A.d.S. na e hues komisario di Kòrsou. Teniendo kuenta ku e prosès verbal presentá, hues komisario a husga ku tin sufisiente opheshon i motibunan grave i p’esei a ordená e detenshon preventivo. Awe mainta a ehekutá e òrdu aki. E aresto preventivo ta bálido pa 8 dia. Awe hues komisario di Sint Maarten lo interogá R.A.d.S. Lo traslad’é mas pronto posibel pa Kòrsou pa mas investigashon. Na e momentu aki lo no duna mas informashon tokante e detenshon i/òf e investigashon.


AANHOUDING IN ONDERZOEK ZAAK MAXIMUS

Hedenochtend, 18 november 2019, is in het kader van het onderzoek Maximus de 62-jarige Curaçaoënaar R.A.d.S. aangehouden. De aanhouding vond plaats in Sint Maarten. Naar aanleiding van het lopend onderzoek heeft het Openbaar Ministerie bij de rechter-commissaris in Curaçao de bewaring gevorderd tegen R.A.d.S.. De rechter-commissaris heeft naar aanleiding van de overgelegde processen-verbaal geoordeeld dat er voldoende ernstige bezwaren en gronden aanwezig zijn en heeft de bewaring bevolen. Vanochtend is uitvoering gegeven aan het bevel. De bewaring is voor ten hoogste 8 dagen van kracht. R.A.d.S. zal vandaag door de rechter-commissaris in Sint Maarten gehoord worden en zal zo spoedig mogelijk naar Curaçao worden overgebracht voor het verdere onderzoek. Er worden op dit moment geen nadere mededelingen gedaan over de aanhouding en/of het onderzoek.

Share This
error: Content is protected !!