Kralendijk – Provinsia Zeeland ta hiba un maneho di turismo eksitoso kaminda tin un ekilibrio entre  oumento di e kantidat di hende ku ta bin pasa vakashon i protekshon di naturalesa. Mayoria hende ta bishitá Zeeland pa su naturalesa.
Boneiru tambe ta en buska di un bon balansa entre kantidat i kalidat, i pa e motibu akí durante su bishita di trabou na Hulanda,  diputado Elvis Tjin Asjoe a profundisá su mes den e maneho di Zeeland. Esther van Vonderen , Senior Destinatie Marketeer & Teamleider di provinsia Zeeland,  a duna diputado Tjin Asjoe un rekorido den e asina yamá VVV Punto di Inspirashon Domburg.E konsepto akí, ku nan a introdusí na 2016,  ta parse un kombinashon entre un bali kaminda ta duna servisio i un museo ku ta dirigí riba bishitante (estranhero).  E konsepto akí no ta mustra e bishitante solamente kiko tin di hasi den bisindario, pero ta konta tambe e storianan ku tin su tras. Esaki ta sosodé na un forma interaktivo via touchscreens. 
Investigashon ta konfirmá éksito di e konsepto akí, a sali na kla ku turista ku ta bishitá un di e VVV Inspiratiepunten na Zeeland,  ta gasta 16 % mas durante nan estadia ku otro turista. Otro faktor pa e éksito ta e desishon pa para konstrukshon na kosta inmediatamente. Na e lugánan kaminda desaroyadónan di proyekto gusta konstruí, a surgi delaster añanan zona kaminda ta protehá naturalesa. 
Riba e potrètnan :Diputado Tjin Asjoe a haña na VVV Inspiratiepunt Domburg splikashon tokante éksito di e maneho di turismo di Zeeland (Potrèt OLB) 
Durante su bishita na Zeeland diputado Tjin Asjoe por a mira entre otro kon a inkorporá  den naturalesa un hotèl ku parse un edifisio kaminda a djis pone blòki riba otro. A logra e inkorporashon paketando e edifisio den un dùin.

LEREN VAN SUCCESVOL TOERISMEBELEID ZEELAND

Kralendijk – De provincie Zeeland voert een zeer succesvol toerismebeleid waarbij sprake is van evenwicht tussen groei in aantallen vakantiegangers en bescherming van de natuur waarvoor de meeste bezoekers komen.
Ook Bonaire is op zoek naar de juiste balans tussen kwantiteit en kwaliteit, reden waarom gedeputeerde Elvis Tjin Asjoe zich tijdens zijn werkbezoek aan Nederland heeft verdiept in de Zeeuwse aanpak. Hij werd door Senior Destinatie Marketeer & Teamleider van de provincie Zeeland Esther van Vonderen rondgeleid door het zogeheten VVV Inspiratiepunt Domburg.
Dit in 2016 geïntroduceerde concept lijkt een combinatie van servicebalie en een op (buitenlandse) bezoekers gericht museum dat de gasten niet alleen laat zien wat er allemaal in de omgeving te beleven valt, maar ook de verhalen erachter vertelt, vaak op interactieve wijze via touchscreens.
Het succes van dit concept wordt bevestigd door onderzoek waaruit blijkt dat toeristen die een van de VVV Inspiratiepunten in Zeeland bezoeken tijdens hun verblijf 16 procent meer besteden dan andere toeristen. Een andere succesfactor is het besluit het bebouwen direct langs de kust een halt toe te roepen. Op plekken waar projectontwikkelaars graag vakantieparken zouden bouwen zijn de afgelopen jaren beschermde natuurgebieden ontstaan.Bij de foto’s:

Gedeputeerde Tjin Asjoe kreeg in het VVV Inspiratiepunt Domburg uitleg over het succes van het toerismebeleid van Zeeland (Foto OLB).

Tijdens zijn bezoek aan Zeeland kreeg gedeputeerde Tjin Asjoe onder meer te zien hoe een van oorsprong blokkedozerig hotel in de natuur is ingepast door het in een duin te ‘verpakken’ (Foto OLB).


Share This
error: Content is protected !!