Entrante 2011 ta posibel pa pasa Staatsexamen di Hulanda pa Enseñansa Sekundario na Boneiru. Por pasa èksamen den diferente materia riba nivel di VMBO, HAVO i VWO. Den kuadro di esaki, DUO den kolaborashon ku RCN/OCW ta organisá un anochi di informashon riba djaluna 2 di desèmber 2019.

E anochi di informashon aki ta pa (mayornan di) studiante i tur hende den region ku ke pasa e Staatsexamen na Boneiru. Entre otro lo duna splikashon tokante kiko e Staatsexamen ta presis i pa ken e ta intenshoná. Tambe lo trata e diferensia i similaridatnan entre Staatsexamen i enseñansa tradishonal.

Banda di esaki lo elaborá tokante aspektonan práktiko di e Staatsexamen. Por pensa riba kon mester inskribí pa partisipá i kiko e gastunan ta, ki fecha e èksamennan ta tuma lugá, ken i kon ta eksaminá i kon un hende por prepará nan mes mas mihó posibel.

E Staatsexamen no ta intenshoná solamente pa muchanan di skol. Tur hende por partisipá na dje. Bo por skohe pa hasi un pakete di diferente materia òf pa hasi solamente algun materia.

Tur hende ku ke sa mas tokante e tópiko, ta bon bini riba djaluna 2 di desèmber for di 7or di anochi na e enkuentro di informashon den sala Cacique di Plaza Resort Bonaire


INFORMATIEAVOND STAATSEXAMENS VOORTGEZET ONDERWIJS

Sinds 2011 is het mogelijk om op Bonaire, het Nederlands Staatsexamen Voortgezet Onderwijs af te leggen in vele vakken op VMBO, HAVO en VWO niveau. In het kader hiervan organiseert DUO in samenwerking met RCN/OCW op maandag 2 december 2019 een informatieavond.

Deze informatieavond is bedoeld voor (ouders van) schoolgaande jongeren en iedereen in de regio die het staatsexamen op Bonaire wenst af te leggen. Er zal onder andere uitgelegd worden wat het staatsexamen precies is en voor wie het bedoeld is. Ook worden de verschillen en overeenkomsten tussen het staatsexamen en het regulier onderwijs besproken.

Praktische aspecten over het staatsexamen zullen ook aan bod komen. Hierbij kunt u denken aan hoe er moet worden aangemeld en wat de kosten zijn, wanneer de examens precies plaatsvinden, hoe en waar het wordt afgenomen en hoe iemand zich er het beste op kan voorbereiden.

Het staatsexamen is niet alleen bedoeld voor schoolgaande jongeren. Iedereen kan hier aan deelnemen. Je kunt kiezen voor een heel vakkenpakket of voor een aantal losse vakken.

Iedereen die hier meer over wil weten is welkom om op maandag 2 december 2019 vanaf 19:00uur deel te nemen aan de informatiebijeenkomst in de Cacique-zaal van Plaza Resort Bonaire. 


Share This
error: Content is protected !!