Kralendijk – Awe a sali un edishon nobo di Bon Bini Bonaire. E revista ta un publikashon di Gabinete di Gezaghebber ku ta sali kada 6 luna i su meta ta pa informá relashonnan profeshonal di Entidat Públiko Boneiru i otro interesadonan tokante desaroyonan na Boneiru. Den e prólogo gezaghebber Edison Rijna ta señalá ku e esfera den komunidat ta bayendo den bon direkshon. ‘Pa mi ta un plaser ku hendenan ta kuminsá move. Nos bonerianonan di nan mes gusta warda un tiki pa mira kiko ta bai pasa promé. I esei mientras ku nos ta yen yen di talento i nos tin un arsenal grandi di hende di ofishi i profeshonalnan hóben ku bon formashon. Pero nos tin e tendensia di hinka e inisiativa den man di otro hende. Riba kaya mi ta sinti ku tin un disponibilidat grandi pa yuda pa yega na un Boneiru kaminda prosperidat i bienestar ta den ekilibrio ku otro i kaminda progreso ta kana man den man ku preservashon di nos identidat, kultura, rekursonan natural i tradishonnan típiko boneriano. Boneiru ta un isla chikitu: laga nos tene e ‘vibe’ positivo, uni forsa i traha skouder ku skouder riba mehorashon di klima di biba pa tur hende. Huntu nos ta mas fuerte’, segun gezaghebber Rijna den e prólogo.

Den e edishon nobo CEO Alfredo Koolman ta papia tokante e maneho di sostenibilidat di Boneiru su kompania di awa i koriente WEB NV. Dentro di tres aña e parti di energia renobabel lo bira dòbel na Boneiru. Awor aki e ta rònt di 30 porshento, na aña 2022 60 porshento di uso di elektrisidat ta prosedente di solo, bientu i bateria. Sekretario di estado Tamara van Ark di Asuntunan Sosial i Empleo ta konta dikon e ta kontentu ku Diálogo Sentral, direktor Ben Oleana di Fundashon Cas Boneriano ta bini na palabra komo suidadano ku ta sinseramente preokupá i ‘young professional’ Roëlla Pourier ta divulgá su lema di bida: no entregá si un biaha algu no bai bon. Tin atenshon tambe pa Edsun Trenidad, un boneriano hóben ku a traha i yega te na tòp mundial di bartèndernan profeshonal i kende ta ganando un premio tras di otro ku su bar di kòkteil Bricks ku a habri na luna di mart na Den Haag. Por lesa Bon Bini Bonaire riba wèpsait di Entidat Públiko Boneiru.        


            NIEUWE EDITIE VAN BON BINI BONAIRE

Kralendijk – Vandaag is een nieuwe editie van Bon Bini Bonaire verschenen. Het magazine is een halfjaarlijkse uitgave van het Kabinet van de Gezaghebber die bedoeld is om professionele relaties van het openbaar lichaam en andere geïnteresseerden in Europees Nederland te informeren over ontwikkelingen op Bonaire.

In het voorwoord signaleert gezaghebber Edison Rijna dat de stemming in de samenleving in de goede richting opschuift. ,,Het doet mij goed dat de mensen in beweging komen. Van zichzelf is de Bonairiaan een beetje afwachtend. Terwijl we barsten van de talenten en een groot arsenaal aan vaklieden en goed opgeleide young professionals hebben. We hebben echter de neiging het initiatief te makkelijk uit handen te geven. Daardoor blijft onderbelicht dat wij tot veel meer in staat zijn dan we zelf denken. Ik proef op straat een grote bereidheid mee te helpen aan een Bonaire waar welvaart en welzijn in balans zijn en vooruitgang hand in hand gaat met het behoud van onze identiteit, cultuur, natuurlijke rijkdommen en typisch Bonairiaanse tradities. Bonaire is een klein eiland: laten we de positieve vibe vasthouden, de krachten bundelen en schouder aan schouder werken aan het verbeteren van het leefklimaat voor iedereen. Samen staan we sterker”, aldus gezaghebber Rijna in het voorwoord.

In de nieuwe editie gaat CEO Alfredo Koolman in op het duurzaamheidsbeleid van Water- en Energiebedrijf Bonaire. Binnen drie jaar zal het aandeel hernieuwbare energie op Bonaire verdubbelen. Nu ligt dat rond de dertig procent, in 2022 is zestig procent van het elektriciteitsgebruik afkomstig van zon, wind en batterijen. Staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vertelt waarom zij blij is met de Centraal Dialoog, directeur Ben Oleana van de Fundashon Cas Bonairiano komt aan het woord als oprecht bezorgde burger en young professional Roëlla Pourier geeft haar levensmotto prijs: ga niet bij de pakken neerzitten als het een keer tegenzit. Aandacht is er ook voor Edsun Trenidad, een jonge Bonairiaan die zich heeft opgewerkt tot de wereldtop van professionele bartenders en met zijn in maart in Den Haag geopende cocktailbar Bricks de ene na de andere award wint.

Bon Bini Bonaire is te lezen op de website van het openbaar lichaam.

Share This
error: Content is protected !!