Kralendijk – E siman aki tur empleado públiko di Entidat Públiko Boneiru a risibí nan pakete di Pasku di tur aña. Pa motibu ku gezaghebber Edison Rijna i diputado James Kroon ta den eksterior, e diputadonan Nina den Heyer i Elvis Tjin Asjoe a enkargá nan mes ku partimentu di e paketenan. Ta trata di en total 381 pakete. Den Heyer i Tjin Asjoe a hasi e departamentonan un bishita pa personalmente gradisí e empleadonan pa nan dedikashon den e aña ku ta transkuriendo i pa deseá nan felis dianan di Pasku, un kambio di aña seif i un próspero 2020. Diputado Tjin Asjoe di Personal i Organisashon tin un apresio grandi pa nos aparato públiko.

‘Tabata un aña drùk pa nos empleadonan. Komo Kolegio Ehekutivo nos a pone hopi proyekto kana, entre otro pa duna ehekushon na e Akuerdo Intergubernamental i nos mes ambishonnan pa traha pa un mihó Boneiru. Banda di esei ta skrin henter e aparato komo un promé paso den direkshon di e profeshonalisashon ku nos ta boga p’e.’ Segun e diputado 2020 tambe ta bira un aña yen di desafio. 

‘Riba hopi tereno ainda nos tin vários retraso pa eliminá. Komo Kolegio Ehekutivo nos ta realisá nos mes ku nos ta eksigí hopi di nos hendenan, pero enfrente di esei t’asina ku nos ta bai invertí konsiderablemente den profeshonalidat di nos empleadonan, entre otro pa medio di formashon i entrenamentu pa di e manera ei oumentá nos forsa di ehekushon i mehorá nos dunamentu di servisio na siudadanonan i empresarionan.’


WAARDERING VOOR INZET AMBTELIJK APPARAAT

Gedeputeerden delen 381 kerstpakketten uit

Kralendijk – Alle ambtenaren van het openbaar lichaam Bonaire hebben deze week het jaarlijkse kerstpakket ontvangen. Vanwege de uitlandigheid van gezaghebber Edison Rijna en gedeputeerde James Kroon namen de gedeputeerden Nina den Heyer en Elvis Tjin Asjoe het uitdelen voor hun rekening. In totaal ging het om 381 pakketten. Den Heyer en Tjin Asjoe gingen de afdelingen langs om de medewerkers persoonlijk te bedanken voor hun inzet in het bijna voorbije jaar en ze prettige Kerstdagen, een veilige jaarwisseling en een gezond 2020 toe te wensen. 

Gedeputeerde Tjin Asjoe van Personeel & Organisatie heeft grote waardering voor het ambtelijk apparaat. ,,Het was voor de medewerkers een druk jaar. Wij hebben als Bestuurscollege veel projecten in gang gezet, onder meer om uitvoering geven aan het Bestuursakkoord en onze eigen ambities om aan een beter Bonaire te werken. Daarnaast wordt het gehele apparaat doorgelicht als opstap naar een professionaliseringsslag die we gaan maken.” Volgens de gedeputeerde wordt ook 2020 een uitdagend jaar. 

,,We hebben nog op veel gebieden achterstanden weg te werken. Als Bestuurscollege realiseren wij ons dat wij veel van onze mensen vergen, maar daar staat tegenover dat we fors gaan investeren in de professionaliteit van medewerkers, onder meer door opleiding en training om zo de uitvoeringskracht te verhogen en de dienstverlening aan burgers en ondernemers te verbeteren.”

Share This
error: Content is protected !!