Riba djadumingu 29 di desèmber, pa mas o ménos 1.30 or di mardugá, sentral di polis a risibí notifikashon ku tabatin un kandela na un garashi situá na Kaya Industria. Na yegada di patruya a resultá ku tabatin un outo na kandela. Brantwer a bin na e sitio  i a paga e kandela. No tabatin herido. Ta investigando motibu di e kandela.

Durante di wikènt tras di lomba tabatin algun aksidente:

Riba djasabra 28 di desèmber, pa mas o ménos 10’or di anochi, un aksidente a tuma lugá riba Bulevar Gobernador Nicolaas Debrot. Pa motibu deskonosí, un outo a bòltu. E shofùr a keda ileso. E mes a Sali for di e outo. Personal di ambulans a chek e na e sitio mes. 

Den oranan di mainta di djadumingu 29 di desèmber, alrededor di 7.25, un aksidente entre un outo i un skuter a tuma lugá riba e krusada di Kaya Industria i Kaya Maximiliano Rosario. Shofùr di e skuter a keda herida na su kabes i a transporte ku ambulans pa hospital pa tratamentu médiko.

Riba djasabra 29 di desèmber un aksidente a tuma lugá riba Kaya Commerce na Rincon, kaminda un outo a bai den un palu. Ámbos okupante di e outo tabata keha di doló; unu na su kabes i e otro na su pia. Personal di ambulans a trata nan na e sitio mes i nan no mester a bai hospital.

Durante di e dianan di fiesta i wikènt tras di lomba, a detené vários persona, di kua mayoria tabata pa maneho un vehíkulo bou di influensia di alkohòl. Na kaminda pa promé di mart 2020, lo bai hasi uzo di e aparato di ‘ademanalyse’ regularmente ora ku topa ku personanan ku ta manehá bou di influensia. KPCN ta enfoká ku manehá bou di influensia no solamente ta kastigabel pero e ta forma peliger den tráfiko pa otro usuarionan.

Den oranan trempan di mainta di djárason 24 di desèmber, pa mas o ménos 5’or, a detené un hòmber di inisial C.J.St.J. di 32 aña en konekshon ku destrukshon i menasa.

Riba djárason 24 di desèmber, pa mas o ménos 5.45 di atardi, un outo a dal den un palu di lus riba Kaya Korona. E shofùr, un hòmber, di inisial I.M.E. di 64 aña, a resultá di ta bou di di influensia di alkohòl i a detené. Ela haña prohibishon pa manehá ku a kaduká te 1’or di mardugá di 25 di desèmber i tambe un prosèsverbal.


Riba djaweps 25 di desèmber un outo a kore dal den outo di servisio di polis riba Kaya Korona ora e patruya a purba na para e outo. E outo tabata koriendo sin lus i tabata wela riba kaminda. Despues di kontrol di e shofùr di inisial J.M.P.H. di 58 aña a resultá ku e tabata bou di influensia di alkohòl i a detené pa manehá bou di influensia i tambe pa no a duna oido na òrdu di polis. Tambe a dun’e un prosèsverbal.


Alrededor di 1:20 di mardugá di 27 di desèmber, un aksidente entre dos outo a tuma lugá riba Kaya Nikiboko Nort. No tabatin herido. A detené e shofùr di un di e outonan, di inisial N.v.d.A. di 23 aña, pa manehá bou di influensia i ela haña un prosèsverbal.


Algu mas lat den e mardugá di djaweps 27 di desèmber, pa mas o ménos 2’or, a detené un hòmber di inisial G.B. di 41 aña di edat en konekshon ku estorbo di órden públiko. E sospechoso tabata bou di influensia di supstansianan narkótiko. E tabata skòp kontra portanan di establesimentunan situá na Kaya J.N.E. Craane i tambe tabata molestiá personanan ku tabata pasa den besindario.


Alrededor di 4:45 di mardugá di djasabra 28 di desèmber, a detené un hòmber di inisial X.J.G. di 27 aña na un establesimentu di horeka situá na Kaya Lodewijk Gerharts en konekshon ku violashon di Lei di Opio pa motibu ku e tabata bende droga.


Den oranan di mardugá di djadumingu 29 di desèmber, pa mas o ménos 4:25, a detené un hòmber di inisial M.W. di 41 aña na Kaya Dialma en konekshon ku buracheria públiko. Ela haña tambe un prosèsverbal.

————————————————————————————————

POLITIEBERICHTEN VAN WOENSDAG 24 DECEMBER TOT EN MET MAANDAG 30 DECEMBER 2019

Op zondag 29 december kreeg de politiecentrale omstreeks 01.30 uur melding dat er een brand was bij een autogarage aan de Kaya Industria. Bij aankomst van de patrouille bleek een auto in brand te staan. De brandweer kwam ter plekke en heeft  de brand geblust. Er raakte niemand gewond. Oorzaak van de brand wordt nader onderzocht.

Gedurende afgelopen weekend vonden enkele aanrijdingen plaats. 

Op zaterdag 28 december, omstreeks 22.00 uur, vond een aanrijding plaats op de Bulevar Gobernador Nicolaas Debrot. Een auto sloeg door nog onbekende oorzaak over de kop. De bestuurder kwam er ongedeerd vanaf en is zelf uit de auto geklommen.  Hij werd ter plekke door het ambulance personeel gecheckt.

In de ochtenduren van zondag 29 december, omstreeks 7.25 uur, vond een aanrijding tussen een auto en scooter plaats op de kruising van de  Kaya Industria en de Kaya Maximiliano Rosario. De bestuurder van de scooter raakte gewond aan zijn hoofd en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verdere medische behandeling.

Op zaterdag 29 december vond een eenzijdige aanrijding plaats op de Kaya Commerce waarbij een auto tegen een boom aanreed. Beide inzittenden klaagden over pijn aan het hoofd en aan een been. Ze werden ter plekke door het ambulance personeel behandeld en hoefden niet mee naar ziekenhuis.

Tijdens de feestdagen en afgelopen weekeinde werden ook een aantal personen aangehouden, voornamelijk voor het rijden onder invloed. In de aanloop naar 1 maart 2020 zal het ademanalyse apparaat regelmatig gebruikt worden bij het aantreffen van personen die rijden onder invloed. KPCN wil benadrukken dat het rijden onder invloed niet alleen strafbaar is, maar ook een gevaar vormt voor andere weggebruikers. 

In de vroege ochtenduren van woensdag 24 december, omstreeks 05.00 uur, werd een man met initialen C.J.St.J. van 32 jaar aangehouden wegens vernieling en bedreiging.

Op woensdag 24 december reed omstreeks 17.45 uur, een auto tegen een lantaarnpaal op de Kaya Korona. De bestuurder met initialen I.M.E. van 64 jaar, bleek onder invloed van alcohol te zijn en werd aangehouden. Ook kreeg hij een rijverbod tot 01.00 uur op 25 december verliep en een proces verbaal.

Op donderdag 25 december reed een personenauto tegen een dienstauto van de politie aan op de Kaya Korona toen de patrouille probeerde de personenauto te stoppen. De personenauto reed zonder verlichting en slingerend over de weg. Bij controle bleek de bestuurder met initialen J.M.P.H. van 58 jaar, zwaar onder invloed van alcohol te zijn. De bestuurder is hiervoor aangehouden evenals voor het negeren van een bevel van de politie. Ook kreeg hij een proces verbaal.

Omstreeks 01.20 uur in de nacht van 27 december, vond een aanrijding tussen twee auto’s plaats op de Kaya Nikiboko Noord. Er raakte niemand gewond. De bestuurder van één van de auto’s met initialen N.v.d.A. van 23 jaar, werd aangehouden wegens het rijden onder invloed en kreeg een proces verbaal.

Iets later op donderdag 27 december, omstreeks 02.00 uur werd een man met initialen G.B. van 41 jaar aangehouden wegens het verstoren van de openbare orde. De verdachte was onder invloed van verdovende middelen en schopte tegen deuren van bedrijven op Kaya J.N.E. Craane en viel ook langskomende mensen lastig.

Omstreeks 04.45 uur van zaterdag 28 december werd een man met initialen X.J.G. van 27 jaar aangehouden bij een horecagelegenheid aan de Kaya Lodewijk Gerharts wegens overtreding van de Opiumwet BES door middel van het verkoop van verdovende middelen. In de nachtelijke uren van zondag 29 december, omstreeks 04.25 uur werd een man met initialen M.W. van 41 jaar aangehouden op de Kaya Dialma, wegens openbare dronkenschap.

Share This
error: Content is protected !!