KRALENDIJK – Por traha sòm bon, tambe ta nesesario i importante pa alumnonan. Esaki ta bentahoso pa prestashonnan na skol p’e alumnonan, pa estudio kontinuativo, nan fishi despues i den komunidat. E proyekto di idioma Pienter in Taal (PiT), di Stichting Lezen en Schrijven Bonaire, p’esei e aña nobo akí a añadi na su programa ‘konta i matemátika’. Na e manera aki PiT –banda di hulandes- ta aportá un granitu pa amplia bon abilidatnan pa konta di alumnonan na Boneiru.

Riba 13 di yanüari 2020 e lèsnan èkstra di konta, huntu ku esnan di hulandes, ta kuminsá. Rèimu 120 alumno di grupo 8 di skolnan básiko na Boneiru lo sigui mehorá nan hulandes i abilidatnan pa konta. Esaki lo ta dos biaha pa siman, total 4 ora despues di skol. Esaki nan ta hasi entre otro ku ehersisionan di hulandes i konta online di Muiswerk i aktividatnan edukativo. E trayekto èkstra di hulandes i konta ta dura te ku desèmber 2020 pa e grupo aki. Ku otro palabra, e alumnonan akí lo sigui traha grátis riba nan abilidatnan di hulandes i konta ora nan bai vmbo, mavo, havo òf vwo despues di fakansi grandi.

Nos por konta riba bo?

Na kabamentu di 2019 a organisá anochinan di informashon pa mayor i alumno. (wak potrètnan) PiT ta haña banda di informá, partisipashon di mayor tambe di importansia. Na e manera aki nos ta yuda embolbí mayornan den e desaroyo di idioma i traha sòm di nan yu(nan). Nan lo haña e ora ei konkreto e importansia di esaki, kon por hasi esaki, i por sigui stimulá plùs apoyá esaki. P’esei Pienter in Taal ta buskando mas mayor ku boluntariamente kier yuda. Esaki por enserá, den kuadro di orientashon di fishi dje alumnonan; pa hasi un presentashon tokante bo profeshon, yuda guia insidental na ekskurshonnan te bira miembro di e grupo di mayornan skuchadó krítiko di Pienter in Taal. Interesadonan por tuma kontakto ku Paul Ruijs. Ruijs ta lider di proyekto di Pienter in Taal i por lokalis’é via (+599) 782 4569. Manda un mensahe di WhatsApp n’e number di selular akí tambe por. Meil na lezenenschrijvenbonaire@gmail.com tambe ta pertens’é na un di e posibilidatnan pa drenta den kontakto.

Pienter in Taal kier deseá nos komunidat e mihó deseonan pa 2020!


IN 2020 VERGROOT PIENTER IN TAAL OOK DE REKENVAARDIGHEDEN VAN LEERLINGEN OP BONAIRE!

KRALENDIJK – Goed kunnen rekenen is ook voor leerlingen nodig en belangrijk. Dit is handig voor de prestaties van de leerlingen op school, een vervolgstudie, hun later beroep en in de samenleving. Het taalproject Pienter in Taal (PiT), van Stichting Lezen en Schrijven Bonaire, heeft daarom dit nieuwe jaar rekenen en wiskunde toegevoegd aan zijn programma. Op deze manier wil PiT –naast het Nederlands- zijn steentje bijdrage aan het vergroten van goede rekenvaardigheden van leerlingen op Bonaire.

Op 13 januari 2020 gaan de extra rekenlessen, samen met die van het Nederlands, van start. Ruim 120 leerlingen van groep 8 van basisscholen op Bonaire zullen twee keer per week, totaal 4 uurtjes na school hun Nederlands en rekenvaardigheden verder verbeteren. Dit doen ze onder andere met online taal- en rekenoefeningen van Muiswerk en educatieve activiteiten. Dit extra taal- en rekentraject duurt tot en met december 2020 voor deze groep. Dit wil zeggen dat deze leerlingen (ook) na de grote vakantie een gedeelte van hun eerste leerjaar van vmbo, mavo, havo of vwo, gratis aan hun taal- en rekenvaardigheden verder kunnen werken.

Kunnen wij op u rekenen?

Eind 2019 zijn er informatieavonden gehouden voor ouders en leerlingen hierover. (zie foto’s) PiT vindt naast goede voorlichting, ouderparticipatie ook van groot belang. Op deze manier helpen wij ouders betrekken bij de taal- en rekenontwikkeling van hun kind(eren). Zij zullen dan concreter het belang krijgen hiervan, krijgen handvaten en kunnen dit verder stimuleren plus ondersteunen. Pienter in Taal is daarom op zoek naar nog meer ouders die vrijwillig willen helpen. Dit kan inhouden om, in verband met beroepsoriëntatie van de leerlingen; een presentatie te doen over uw beroep, helpen begeleiden bij incidentele excursies tot lid worden van de klankbordgroep ouders van PiT. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Paul Ruijs. Ruijs is projectleider van Pienter in Taal en is te bereiken via (+599) 782 4569. Een WhatsApp bericht sturen naar dit mobiele nummer is ook mogelijk. Mailen naar lezenenschrijvenbonaire@gmail.com, behoort ook tot een contactmogelijkheid.

Pienter in Taal wil onze samenleving allerbeste toewensen voor 2020!

Share This
error: Content is protected !!