Kralendijk – Mayor Sjoerd Moerkerken di e “Compagnie in de West” huntu ku Mayor Marcel Krul di ‘Marine Hoofdkwartier’ na Kòrsou i Guironey Coffia sòldá di segundo rango a realisá un bishita di kortesia serka gezaghebber Edison Rijna. Durante e bishita nan a pone gezaghebber Rijna na altura di e aktividatnan ku e militarnan a desplegá durante nan estadia na Boneiru for di 13 di yanüari. Den Parke Washington e militarnan huntu ku e rangernan di e parke a hasi trabou boluntario, entre otro drecha kurá di waya, basha fundeshi i mas. Djabièrnè e asina yamá ”Explosieven opruimings dienst” a deshasí di un kònteiner ku vürwèrk ku tabata instabil. Komo muestra di apresio i amistat ku nos isla gezaghebber Edison Rijna na nòmber di gobièrnu di Boneiru a pen Mayor Sjoerd Moerkerken i sòldá Guironey Coffi ku eskudo di Boneiru. Durante di esaki gezaghebber Rijna a splika kiko ta nifikashon di e eskudo i kiko esaki ta para p’e.


MAJOOR MARCEL KRUL, MAJOOR SJOERD MOERKERKEN EN SOLDAAT GUIRONEY COFFI OP BEZOEK BIJ GEZAGHEBBER EDISON RIJNA

Kralendijk – Majoor Sjoerd Moerkerken van de Compagnie in de West heeft samen met majoor Marcel Krul van het Marine Hoofdkwartier op Curacao en Guironey Coffie, soldaat der tweede klasse, een beleefdheidsbezoek afgelegd bij gezaghebber Edison Rijna. Tijdens het bezoek hebben zij gezaghebber Rijna op de hoogte gesteld van de activiteiten van de militairen gedurende hun verblijf op Bonaire vanaf 13 januari. In het Washingtonpark hebben de militairen samen met de parkrangers vrijwilligerswerk gedaan, onder andere het gaas van afscheidingen gerepareerd, funderingen gestort en meer. Op vrijdag heeft de zogenoemde Explosieven Opruimingsdienst een container verwijderd waarin onstabiel vuurwerk zat. Als blijk van waardering en vriendschap met ons eiland heeft gezaghebber Edison Rijna namens het Bonairiaanse eilandbestuur het wapen van Bonaire bij majoor Sjoerd Moerkerken en soldaat Guironey Coffie opgespeld. Ook heeft de gezaghebber de betekenis van het wapen uitgelegd en waar het voor staat.

Share This
error: Content is protected !!